19 / 03 / 2024

Yeni Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda son durum!

Yeni Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda son durum!

Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 3. Havalimanını şehir merkezine bağlayacak olan metro hattının ilk etabının 2019 yılında, ikinci etabnın ise 2021 yılında açılması planlanıyor.



Ulaşımda vatandaşlara konfor ve rahatlık getirecek projeler arasında yer alan Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

3. Havalimanını şehir merkezine bağlayacak metro hattının ilk etabı 2019 yılında, ikinci etabı ise 2021 yılında açılacak. Yeni Havalimanı-Gayrettepe Metro hattı Eyüpsultan, Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçecek. 

Hangi hatlarla entegre olacak?

Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı – Hacıosman Metro Hattı ile Gayrettepe’de, Hızlı Tren ile Havalimanı’nda, Sultangazi - Arnavutköy Hattı ile Arnavutköy’de, Kirazlı - Metrokent - Kayaşehir Metro Hattı ile Kayaşehir’de, Bakırköy - Kirazlı - Olimpiyatköy Metro Hattı ile Olimpiyatköy’de, Kayaşehir - Başakşehir -Olimpiyatköy Tramvayı ile Olimpiyatköy’de, Kirazlı - Halkalı Metro Hattı ile Halkalı’da,  Marmaray  Projesi ile Halkalı’da entegre olacak.

Yeni Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı nda son durum!

Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı durakları
1. Gayrettepe
2. Kağıthane
3. Hasdal
4. Kemerburgaz
5. Göktürk
6. İhsaniye
7. Yeni Havalimanı 1
8. Yeni Havalimanı 2
9. Yeni Havalimanı 3

Gayrettepe'de çalışmalar başlıyor

Yeni Havalimanı Metro Hattı projesinde Gayrettepe şantiye alanı TAT Towers’ın önündeki otopark olarak kullanılan yere kuruldu ve etrafı çevrildi. Durak için çalışmaların bayramdan sonra başlaması planlanıyor.

Gayrettepe - Kemerburgaz - Yeni Havalimanı Metro Hattı ile; Yeni Havalimanı 3 - Gayrettepe 26 dakikaya, Gayrettepe - Kemerburgaz 22 dakikaya, Kemerburgaz - Kağıthane Meydan 47 dakikaya inecek.

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön