28 / 03 / 2024

Yeni içme suyu kaynakları için 3 bin 216 kilometre isale hattı döşendi!

Yeni içme suyu kaynakları için 3 bin 216 kilometre isale hattı döşendi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yeni içme suyu kaynakları için 3 bin 216 kilometre isale hattı döşendiğini belirtti. Eroğlu, Türkiye'de susuz şehir kalmaması için hedefler belirlediklerini vurguladı.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeni içme suyu kaynakları için 3 bin 216 kilometre isale hattı döşendiğini belirterek, "Ülkemizde döşenen isale hattı uzunluğu Türkiye'nin doğusu ve batısı arasında iki defadan fazla dolaşmak anlamına geliyor" dedi.


Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suyun medeniyet olduğunu, susuz şehrin kabul edilemeyeceğini, bu nedenle kentlerin gelecekteki nüfus artışlarını da göz önünde bulundurarak farklı projelerin hayata geçirildiğini söyledi. 


Türkiye'de susuz şehir kalmaması için hedefler belirlediklerini vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:


"Hedefimize bugün itibarıyla ulaştık. Son 13 yılda işletmeye aldığımız 98 tesisle yaklaşık 41 milyon vatandaşımıza ilave içme suyu sağladık. Bunun yanında hazırlanan içme suyu eylem planıyla 81 ilin 2040, 2050 hatta 2071 yıllarına kadar içme suyu ihtiyacını planladık. Plan yapmak ve hedefler belirlemek bir işi gerçekleştirmek adına önemli bir adım. Biz de şehirlerimizin içme ve kullanma su ihtiyaçlarını çözmek için planlar yapıyoruz. Günlük çözümler üretmiyor, şehirlerimizin gelecekteki nüfus artışlarını da göz önünde bulundurarak projelerimizi hayata geçiriyoruz."


"Bu küçümsenecek bir çalışma değil"

Eroğlu, bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü öncülüğünde yapımı tamamlanan isale hatlarıyla şehirlere memba kalitesinde içme suyu getirildiğini anlatarak, "DSİ tarafından 3 bin 216 kilometrelik isale hattı döşendi ve medeniyetin en büyük göstergelerinden birisi olan su şehirlerimize ulaştı. Ülkemizde döşenen isale hattı uzunluğu Türkiye'nin doğusu ve batısı arasında iki defadan fazla dolaşmak anlamına geliyor. Bu küçümsenecek bir çalışma değil. Geçmişte ülkede neler yaşandığını haftada bir suların aktığını, su kuyruklarının oluştuğunu unutmayalım" ifadelerini kullandı.


"Yağmur yağmadı, altyapı yetersiz" gibi bahanelerle susuzluğa sudan sebepler bulmadıklarını belirten Eroğlu, "Aldığımız tedbirlerle bütün illerde su sıkıntısı yaşanmamasını sağladık. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Erzurum, Şanlıurfa başta olmak üzere bütün şehirlerin içme suyu meselesini uzun vadeli çözdük” diye konuştu.




AA


Geri Dön