29 / 04 / 2024

Yeni iflaslar yolda uyarısı! Banka iflasları Türkiye’ye de yayılır mı?

Yeni iflaslar yolda uyarısı! Banka iflasları Türkiye’ye de yayılır mı?

ABD’de başlayan ve Avrupa’ya da yayılan banka iflasları konusunda tanınmış CEO’dan uyarı geldi. Peki Türkiye’de de banka iflasları yaşanabilir mi? Ekonomi uzmanları çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.



 

Küresel ekonomide önce resesyon beklentisi ardından ABD’de başlayan banka iflasları, Türkiye’de de “domino etkisi” endişesi yaşanmasına neden oldu.

Man Group hedfe fonu CEO'su Luke Ellis, bu konuda korkutucu bir öngörüde bulunarak, banka krizinin Silikon Vadisi Bankası'nın iflas etmesiyle sona ermediğini ve daha fazla bankanın yakın dönemde iflas edebileceğini söyledi.

 Yeni iflaslar yolda uyarısı! Banka iflasları Türkiye’ye de yayılır mı?

2 YIL İÇİNDE YENİ İFLASLAR GELECEK

İngiltere’nin başkenti Londra yapılan Bloomberg konferansında önemli değerlendirmeler yapan Ellis, sektördeki krizin henüz sona ermediği görüşünde olduğunu kaydederek,  “12 ay ile 2 yıl arasında çok daha fazla bankanın iflas edeceğini düşüncesindeyim" yorumunu yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön