25 / 04 / 2024

Yeni kabine yapı alanında kapsamlı reform ihtiyacını karşılayacak!

Yeni kabine yapı alanında kapsamlı reform ihtiyacını karşılayacak!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden inşaat ve inşaat malzemesi sanayisinin, özellikle yapı alanında kapsamlı bir reform ve ekonomi planı beklentisini, yeni kabinenin karşılayacağına inandıklarını belirtti..



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, inşaat ve inşaat malzemesi sanayisinin, özellikle yapı alanında kapsamlı bir reform ve ekonomi planı beklentisi içinde olduğunu belirterek, yeni kabinenin bu reform ihtiyacını karşılayacağına inandıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ferdi Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Temmuz'da ettiği yeminle resmen başladığına ve yeni sistemin ilk kabinesinin açıklandığına değindi.

Erdoğan, yeni sistemin ülke için hayırlı olmasını temenni ederek, yeni kabine üyelerine başarılar diledi. Erdoğan, yeni kabinenin ekonomiye ivme kazandıracağına inandıklarını söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden inşaat ve inşaat malzemesi sanayisinin, özellikle yapı alanında kapsamlı bir reform ve ekonomi planı beklentisi içinde olduğunu belirterek, yeni kabinenin yapı alanında kapsamlı reform ihtiyacını karşılayacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Erdoğan, “Ekonomik istikrarla birlikte, ülke yararı için sanayi yatırımlarına ek teşvik paketlerinin hazırlanması, üretim odaklı bir anlayışla ihracat ve imalata yönelik teşviklerin artırılması, Türkiye’de ara mamul üreten yan sanayinin desteklenmesi, sektörde yaşanan denetim, eğitim ve haksız rekabet sorununa çözüm bulunması gibi konularda, yeni kabinenin yapıcı adımlar atacağına inanıyoruz." dedi.


Geri Dön