19 / 04 / 2024

Yeni Keçiören Bulvarı'nın ilk etabı tamamlandı!

Yeni Keçiören Bulvarı'nın ilk etabı tamamlandı!

Keçiören Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 Nisan'da yapımına başlanan, 'Yeni Keçiören Bulvarı'nın ilk etabı olan Basmevleri Kavşağı bölümü tamamlandı. Kavşak 3 Temmuz pazar günü trafiğe açılacak.



KEÇİÖREN'in şehir merkeziyle bağlantısının sadece Fatih Köprüsü'nden sağlanması nedeniyle sabah ve akşam saatlerinde trafikte yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla yapımına başlanan, 'Yeni Keçiören Bulvarı'nın Basmevleri Kavşağı bölümü tamamlandı. 


7 Nisan'da ilk kazması vurulan köprü, söz verildiği gibi 3 ay gibi kısa bir sürede bitirildi. Keçiören Bulvarı'nın ilk etabını oluşturan bu köprü ve bağlantı yolları, 3 Temmuz Pazar günü trafiğe açılacak. Fatih Köprüsü'ne paralel olacak Yeni Keçiören Bulvarı'nın, trafiği yüzde 40 oranında rahatlatmasının beklendiğini kaydeden yetkililer, gece gündüz süren çalışmalarda 400 kişilik ekibin görev aldığını ifade etti. 


İkinci etap eylülde bitecek 

YETKİLİLER, trafiğin çok sıkışmaması için çalışmaların iki aşamalı gerçekleştirildiğini ve bulvarın ikinci etabı olan Samsun Yolu bağlantısında da çalışmalara başlandığını söyledi. Samsun Yolu kesişimine bir köprü ve 2 alt geçit yapılacağını belirten yetkililer, "Samsun Yolu bağlantısında yer alan binaların yıkımı da gerçekleştirilerek, yol inşaat çalışmaları sürdürülüyor. Herhangi bir problem çıkmazsa onu da eylül ayı sonlarında bitirmeyi hedefliyoruz" dedi. 


BÜYÜKŞEHİR yetkilileri proje ile ilgili şu bilgileri verdi: "Selçuklu Caddesi ile yeni bulvar arasında 420 metre uzunluğunda bir köprü ve yine Selçuklu Caddesi ile Gülhane Caddesi istikametinde yaklaşık 250 metre uzunluğunda bir köprü projelendirildi. Ayrıca Gülhane Caddesi ile Basın Caddesi arasında 2 gidiş 2 geliş olmak üzere bir altgeçit tasarlandı. Kavşakta depolama alanı yüksek olması için yaklaşık 50 metre çapında hemzemin bir kavşak tanzim edilecek. Böylece hem mevcut kavşaktaki yoğunluk azaltılacak hem de bu bölgedeki vatandaşlar Samsun-Konya Yolu ile Ulus-Kızılay istikametine bağlantı yapabilecekler." 


Habertürk Ankara


Geri Dön