19 / 04 / 2024

Yeni otopark yönetmeliği ne zaman uygulanacak?

Yeni otopark yönetmeliği ne zaman uygulanacak?

22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni otopark yönetmeliği o tarihte yürürlüğe girmemişti. Peki, yeni otopark yönetmeliği ne zaman uygulanacak?



Yeni otopark yönetmeliği, 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Ancak yönetmelik o gün yürürlüğe girmedi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi için birkaç ay süre tanındı.

Yeni otopark yönetmeliği ile her daireye 1 otopark zorunluluğu geldi. Buna göre, yönetmelikte belirtilen esaslara göre otopark yerleri ayrılmadıkça yapı ruhsatı verilemeyeceği gibi, bu otoparklar inşa edilip hazır hale getirilmedikçe de yapı kullanma izni de verilmeyecek.

Belediye veya valilikler, imar planı sınırları içerisinde kalan alanlardaki yerleşmenin projeksiyon nüfusunun otopark ihtiyacını tespit ederek, bu ihtiyacın karşılanması amacıyla bölge otopark alanı oluşturmaya yönelik imar planı revizyonlarını veya değişikliklerini en geç iki yıl içinde yapacaklar.

Planların yürürlüğe girmesinden itibaren en geç üç ay içinde bu planı tatbik etmek üzere beş yıllık imar programını hazırlayarak bu süre içerisinde uygulayacaklar.

Yeni otopark yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?
Yeni Otopark Yönetmeliği, 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek. Buna göre getirilen yeni otopark zorunluluğu uygulaması da bu tarih itibari ile geçerli olacak.

 

Yeni otopark yönetmeliği tam metni 2018!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön