19 / 04 / 2024

Yeni Torba Yasası'na göre araziler sahiplerine geri verilecek!

Yeni Torba Yasası'na göre araziler sahiplerine geri verilecek!

1970'li yıllardan bu yana devam eden toprak reformu sorununda gülen taraf köylüler oldu. Yeni Torba Yasa kapsamında araziler sahiplerine geri verilecek.



Ak Parti'nin, Meclis Başkanlığı'na sunduğu Torba Yasa teklifinden çözüm sürecini de yakından ilgilendiren bir düzenleme çıktı. 1970'li yıllarda kamulaştırılan ancak bedeli ödenmeyen araziler yasa çıktığında vatandaşa iade edilecek. AK Parti'nin sunduğu yasa teklifine göre Bülent Ecevit'in Başbakan olduğu 1970'li yıllarda çıkartılan Toprak Reformu Kanunu kapsamında kamulaştırılan araziler sorunu da aşılacak. 


KÖYLÜLER KULANIYORDU 

Arazilerin kamulaştırılmasının üstünden 40 yıla yakın süre geçmesine karşın köylüye ne bedeli ödendi ne de toprakları geri verildi. Köylüler arazileri kullanmaya devam etti ve son dönemde açtıkları davaları kazanmaya başladı. Torba teklifte yer alan hükme göre kamulaştırma nedeniyle açtıkları davalardan vazgeçmeleri koşulu ile araziler köylülere iade edilecek. İhtiyaç nedeniyle iade edilemeyecek durumdaki arazilerin yerine vatandaşa aynı bölgedeki eşdeğer başka bir Hazine arazisi verilecek.


Sabah 


Geri Dön