27 / 04 / 2024

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, 79. okul tadilatını Aliağa'da gerçekleştirdi!

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, 79. okul tadilatını Aliağa'da gerçekleştirdi!

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, 79. okul tadilatını İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Yukarı Şehit Kemal köyünde gerçekleştirdi. Yukarı Şehit Kemal köyünün okulunu yeni bir görünüme kavuşturdu




Daha iyi bir dünya bırakmak için, kültürel, ekolojik ve sosyal çalışmalar yapan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, 79. okul tadilatını İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Yukarı Şehit Kemal köyünde gerçekleştirdi. Haftasonu  İzmir  Alsancak, Buca, Bornova, Karşıyaka, Aydın ve Manisa'dan 175 gönüllü, köy okulunun tadilatı için Yukarı Şehit Kemal köyünde buluştu. Misafirperver köy halkı, gönüllüleri gece evlerinde konuk etti. Tadilat bitiminde de anne babalara "Mutlu Çocuk Yetiştirme Sanatı" eğitimi verildi.


İki gün çalıştılar

2 günlük çalışma sonunda okulun iç ve dış duvarları, tüm kapıları ve pencereleri boyandı, tuvaletler onarıldı, elektrik tesisatı elden geçirildi, kapılar onarıldı, boyandı. Atatürk büstü düzenlendi, ihata duvarı onarıldı ve boyandı. Masa örtüleri dikildi ve panolar hazırlandı. Bahçe çeşmesi önündeki zemin yenilendi. Voleybol sahası yapıldı ve çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Öğretmen Nalan Dağlar, "Eğitim insanların fikirleri ve eylemlerinde kalıcı değişimlerin elde edilmesidir. Daha iyi ve daha güzel bir dünya bilinci konusunda hem zihinlerin hem de ellerin çalıştığı ve eğitildiği bir çalışma oldu" dedi.


En büyük armağan

"Hayal et, feda et, gerçekleştir" sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Alsancak Şubesi Sorumlusu Ahmet Dildan ise, "Her yaş ve meslek grubundan üyelerimizle, küçük kardeşlerimizin daha iyi koşullarda eğitim görmelerine destek olmak, yardımlaşma ruhunu geliştirmek amacıyla buradaydık. Onların gözlerindeki ışıltı bizim için en büyük armağan oldu. Eleştirmek yerine inşa etmek isteyen tüm halkımızı çalışmalarımıza davet ediyoruz" diye konuştu.

Yukarı Şehit Kemal Köyü Muhtarı Şakir Eçun da çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti.




Yeni Asır


Geri Dön