24 / 04 / 2024

Yenibiris.com deprem anketi düzenledi!

Yenibiris.com deprem anketi düzenledi!

24 Mayıs Cumartesi günü Gökçeada açıklarında meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem akıllara bir kez daha bina güvenliğinin önemini gelirdi. Yenibiris.com'un gerçekleştirdiği anketten düşündürücü sonuçlar çıktı.




Türkiye bir deprem ülkesi. 24 Mayıs Cumartesi günü Gökçeada açıklarında meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem akıllara bir kez daha bina güvenliğinin önemini gelirdi. Yenibiris.com'un ofislerin bina güvenliği ve çalışanların depreme hazırlıklı olup olmadığı üzerine gerçekleştirdiği anketten düşündürücü sonuçlar çıktı. 

Yenibiris.com'un çalışanlara yönelttiği deprem sorularına gelen yanıtlar şöyle: Çalışanların çoğu ofislerinin depreme dayanıksız olduğunu düşünüyor Yenibiris.com anketlerine katılan 3240 çalışanın yüzde 72'si "Çalıştığınız binanın depreme dayanıklı olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna "hayır" cevabını verdi. 

Çalışanlar deprem anında ne yapacağını bilmiyor. Şirketlerin çok azı çalışanlarını bilgilendiriyor. "Çalıştığınız şirkette depremle ilgili bir eğitim verildi mi?" sorusuna katılımcıların yüzde 85'i "verilmedi" yanıtını verdi. "Verilmesi planlanıyor" şıkkını seçenlerin oranı ise yüzde 1'de kaldı. 


Anayurt


Geri Dön