28 / 03 / 2024

Yenişehir Havalimanı yolcu hacmi artıyor!

Yenişehir Havalimanı yolcu hacmi artıyor!

Kent merkezine uzak olması nedeniyle kamuoyunda tartışmalara neden olan, hizmete açıldığı 2000 yılından bu yana tam kapasite çalıştırılamayan Yenişehir Havalimanı sonunda özlenen hareketliliği yakaladı.



Havalimanı yeni başlayan seferler ve kent merkezinden ulaşım sorununun çözülmesi sayesinde ilk 4 ayda yolcu sayısını 6 kat artırdı. 



Yıllık 2 milyon 250 bin yolcu kapasitesine sahip olan Yenişehir Havalimam'nın ocak ayında 5 bin 300 olan yolcu sayısı nisan ayında 31 bin 524'e yükseldi. Yılın ilk 4 ayında yolcu taşımacılığı 6 kat artış gösterdi. Havalimanına iniş yapan uçak sayısında da ilk 4 ayda ciddi bir hareketlilik gözleniyor. Ocak ayında 81 olan ticari uçak hareketi, nisan ayında 335'e çıktı. Ocak ayında yük taşımaya yönelik 148 olan uçak hareketi nisan ayında 499'a ulaştı. Öte yandan Bursalılar 26 Mayıs itibari ile haftada iki kez düzenlenecek seferlerle Muş'a uçabilecek. Ayrıca, devam eden Erzurum ve Trabzon seferlerinin yanı sıra 22 Mayıs'ta Ankara'ya 23 Mayıs'ta da Diyarbakır'a seferler başlatılacak. 23 Mayıs itibariyle başlayacak olan Diyarbakır - Bursa seferleri haftada iki gün karşüıklı olarak yapüacak. 26 Mayıs itibariyle de salı ve pazar günleri olmak üzere karşüıklı olarak Muş'a seferler düzenlenecek. 



Mart ayında başlatılan Erzurum ve Trabzon seferlerine yoğun ügi olması Anadolu Jet'in diğer illere de sefer başlatmasına neden olurken, 149 kişüik uçaklarla başlatüan seferler 189 kişüik uçaklarla devam ediyor. 



Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak, yaptığı açıklamada şubat ve mart aylarında uçuşların olmaması nedeniyle istatistiklerin düşük seyrettiğini, aslında havalimanındaki hareketlüikte yüzde 100'e yakın bir artış olduğunu kaydetti. 



Pak; "2-3 ay sonra baküdığında farklı bir tablo ortaya çıkacaktır. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin havalimanına ücretsiz ulaşım sağlanması Yenişehir Havalimanı'nın yeniden canlanmasını .524 Nisan ayı yoku kapasitesi artacak. Umre ve hac organizasyonlarında da Yenişehir Havalimanı çok fazla kullanılıyor" açıklamasını yaptı. Yük taşımacüığı noktasında zayıf olan Yenişehir Havalimanı'mn canlandırüması için de dernek ve odaların çalışmalar yürüttüğüne değinen Pak, burada bir gümrük açüması halinde yük taşımacüığımn da artacağını ifade etti. 



Dünya


Geri Dön