19 / 04 / 2024

Yeşil GYO ayrılma hakkı kullanım esaslarına ilişkin duyuru açıkladı!

Yeşil GYO ayrılma hakkı kullanım esaslarına ilişkin duyuru açıkladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ayrılma hakkı kullanım esaslarına ilişkin duyuru açıkladı.Yeşil GYO A.Ş.'nin 19.06.2015 tarihinde yapılan genel kuruluna şahsen veya vekalet vererek katıldı.



Yeşil GYO açıklaması;


Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 19.06.2015 tarihinde yapılan genel kuruluna şahsen veya vekalet vererek katılan 


1.) Yeşil Plaza'nın   hissesinin alımı ile ilgili gündem maddesine karşı olumsuz oy kullanan ve muhalefet şerhini genel kurul toplantı tutanağına işleten pay sahiplerimizin Sermaye Piyasası Kanunu'nun 24. Maddesi ve Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin 10. Maddesi çerçevesinde 1,00 TL nominal değerli beher pay başına 0,52 TL olarak belirlenen ayrılma hakkı fiyatı ile ayrılma hakları bulunmaktadır. 

2.) Zincir Yapı A.Ş.'nin %25 hissesinin alımı ile ilgili gündem maddesine karşı olumsuz oy kullanan ve muhalefet şerhini genel kurul toplantı tutanağına işleten pay sahiplerimizin Sermaye Piyasası Kanunu'nun 24. Maddesi ve Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin 10. Maddesi çerçevesinde 1,00 TL nominal değerli beher pay başına 0,61 TL olarak belirlenen ayrılma hakkı fiyatı ile ayrılma hakları bulunmaktadır.

3.) Yeşil Plaza'nın    hissesinin alımı ile Zincir Yapı A.Ş.'nin %25 hissesinin alımına ilişkin her iki önemli nitelikteki işlem için olumsuz oy kullanan ve muhalefet şerhlerini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerine ödenecek ayrılma hakkı kullanım fiyatının belirlenmesinde, ilgili ortağın olumsuz oy kullandığı her iki önemli nitelikteki işleme ilişkin ayrılma hakkı kullanım fiyatlarının en yükseği olan 0,61TL ayrılma hakkı fiyatı olarak dikkate alınacaktır.

Ayrılma hakkına ilişkin şartları sağlayan pay sahiplerimize yapılacak ödeme şirketimiz kaynaklarından karşılanacaktır. 

Şirketin Olağan Genel Kurul toplantısına şahsen veya vekalet vererek katılmayan ve/veya bu genel kurulda söz konusu karara karşı olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhi Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağına işletmeyen pay sahiplerimizin ayrılma hakkı olmayacaktır. 


İlgili gündem maddesine olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhlerini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerimizin, ayrılma hakkını kullanılabilmek için 26.06.2015 09.07.2015 tarihleri arasında (09 Temmuz 2015 Perşembe günü saat 17.00'a kadar) Şirketimiz adına alım işlemlerini gerçekleştirecek olan aracı kuruluş Piramit  Menkul Kıymetler A.Ş. nezdindeki 10689 no'lu Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.hesabımıza Genel Kurul'a katıldığı pay adedini Şirketimize devretmek üzere başvurmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra Şirketimizin ilgili pay sahibinin paylarını satın alma yükümlülüğü ortadan kalkacaktır.


Ayrılma hakkını kullanmak için aracı kuruma başvurarak paylarını teslim edenlere pay bedeli, en geç satışı takip eden işgünü ödenecektir.


Ayrılma hakkının devri mümkün olmadığından Genel Kurul Toplantısı'na katılıp olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahibi ile ayrılma hakkı başvurusu yapan pay sahibinin aynı kişi olması gerekmekte olup ayrılma hakkını kullanmak isteyen pay sahibinin Genel Kurul Toplantısı tarihinden sonra paylarını devretmesi halinde hem kendisi hem de yeni pay sahibi ayrılma hakkını kaybedecektir.


Ayrılma Hakkı Kullanım Formu üzerinde doldurulması zorunlu alanların eksik ya da hatalı olması durumunda taleplerin geçersiz sayılacaktır. Pay sahibinin bu yükümlülüğünün yerine getirilmesindeki gecikmeler de d hil aksi bir durumda Şirketimizin bir sorumluluğunun olmayacak ve ilgili pay sahibinin paylarını satın alma yükümlülüğü kalmayacaktır. 


Pay sahiplerimizin olumsuz oy kullandığı ve muhalefet şerhini işlettiği ilgili gündem maddesine uygun düşen ayrılma hakkı talep formları ekte yer almaktadır. 

a) Genel Kurul gündeminin 10. Maddesinde görüşülen Yeşil Plaza'nın    hissesinin alımı işlemine olumsuz oy kullanıp muhalefet şerhini işleten pay sahiplerimiz ekte yer alan 1 no'lu formu, 

b) Genel Kurul gündeminin 13. Maddesinde görüşülen Zincir Yapı'ya iştirak işlemine olumsuz oy kullanıp muhalefet şerhini işleten pay sahiplerimiz ekte yer alan 2 no'lu formu, 

c) Genel Kurul gündeminin 10. Maddesinde ve 13. Maddesinde görüşülen her iki önemli nitelikteki işlem için olumsuz oy kullanıp muhalefet şerhini işleten pay sahiplerimiz ekte yer alan 3 no'lu formu kullanmaları gerekmektedir. 



Dosya için tıklayın


Geri Dön