24 / 04 / 2024

Yeşil Yol projesi 2018 yılında tamamlanacak!

Yeşil Yol projesi 2018 yılında tamamlanacak!

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ekrem Yüce Yeşil Yol projesinin 2018 yılında tamamlanacağını söyledi. 




Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi hakkında açıklamalar yaptı. Yüce, Yeşil Yol projesini 2018 yılında tamamlanmasını planladıklarını bildirerek,"Bizi 'dağlar delindi, ormanlar kesildi, doğa hançerlendi' diye eleştiriyorlar. Böyle bir şey kesinlikle yok. Biz insanların gitmekten zevk aldığı bir turizm yolu yapıyoruz." diye konuştu. 

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Yeşil Yol Projesi'nin 9 ili kapsayan önemli bir proje olduğunu söyledi. Projenin birkaç kilometrelik kısmının sorunlu gibi gösterildiğini vurgulayan Yüce, "Bu proje Doğu Karadeniz ve Türkiye'nin en önemli projelerinden biridir. Birkaç kilometrelik kısmında sorunlar çıkartılmak istendi. Bizzat orada olduk ve sıkıntılı yerler de çözülmüş oldu." dedi.

 

Proje sayesinde hiçbir kuruluşun gerçekleştiremeyeceği yolları yaptıklarına vurgulayan Yüce, 9 ilde önemli yaylalarını birleştiren ve aralarında geçişi sağlayan kontrollü ve güvenli bir yol güzergahı oluşturmayı hedeflediklerini anlattı.


Geri Dön