27 / 04 / 2024

Yeşil yol projesinde son durum!

Yeşil yol projesinde son durum!

Turistlerin doğa içerisinde ulaşım sağlaması hedeflenen Yeşil Yol Projesi kapsamında Samsun'dan Artvin'e kadar bin kilometre yolda iyileştirilme yapıldı.Çalışmanın tamamlanmasıyla bir çok şehre ziyaret gerçekleşecek...



Çalışmanın tamamlanmasıyla Samsun Kuş Cenneti'nden yola çıkan bir turistin Tokat'ın Ballıca Mağarası, menderesleriyle ünlü Ordu'nun Perşembe Yaylası, Giresun'un Kümbet Yaylası, Trabzon'un Uzungöl'ü, Rize'nin Anzer Yaylası, Gümüşhane'nin Karaca Mağarası, Bayburt'un yer altı şehri, Artvin'in Kafkasör Yaylası gibi birçok turizm merkezini ziyaret edebilmesi amaçlanıyor.

Sadece yol projeleri değil!

Projede, yolun geçtiği bölgelerde konaklama tesisleri, dış cephe çalışmaları, reaksiyon alanları da yapılacağı söyleniyor.

 Türkiye gazetesinde yer alan habere göre;Doğu karadeniz projesi Başkanı Yusuf Mengi, yaptığı açıklamada, Yeşil Yol'un Türkiye Turizm Stratejisi 2023 vizyonundan hareketle Karadeniz Bölgesi'nin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirleriyle üst kottan bağlantısını sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.

4 saatten 1 saate indi!

Mengi, turizm merkezlerine ortalama 4 saat olan ulaşımın Yeşil Yol ile 1 saate indiğine değindi. Mevsimsel olarak çalışmaların bahar aylarından kar yağışının başladığı mevsime kadar devam ettiğini aktaran Mengi, bu yılki çalışmaların nisan ve mayıs aylarında başlayacağını söyledi.


Mengi, "Kalan bin 621 kilometre güzergahta bugüne kadar muhtelif yerlerde 436 kilometre yol bakım ve onarım, 99 kilometre beton kaplama, 177 kilometre stabilize kaplama, 18 kilometre parke kaplama, 285 kilometre asfalt kaplama olmak üzere bin 16 kilometre yol iyileştirme ve 14 köprü yapım çalışmaları tamamlanmıştır" diye konuştu

 


Geri Dön