26 / 04 / 2024

Yeşil Yol, yaylalardaki yapılaşmaya düzen getirecek!

Yeşil Yol, yaylalardaki yapılaşmaya düzen getirecek!

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce “Yeşil Yol” projesinin doğaya saygılı ve entegreli bir yol ağı olduğunu belirtti. Yüce; Yaylalardaki yapılaşmaya bir düzen getirileceğini ve kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşümün de sağlanacağını söyledi.



GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu Yeşil Yol projesi ile bölgede önemli kazanımlar elde edileceğini kaydederek, "Samsun'dan Artvin'e kadar proje bölgenin sosyo ekonomik kalkınmasına fayda sağlayacaktır. Özellikle doğu batı bağlantıları proje sayesinde ilimizin potansiyeline katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

 

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce “Yeşil Yol” projesinin doğaya saygılı ve entegreli bir yol ağı olduğunu belirtti. Bölgenin en önemli projesi olan Yeşil Yol çalışmaları aralıksız sürmekte olduğunu vurgulayan Yüce ”8 ilin yaylaları ve turizm merkezlerini bir birine bağlayacak olan yeşil yol projesi ile doğaya saygılı ve entegreli bir yol ağı oluşturulacak” dedi.DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret etti.


Yüce, ziyarette yaptığı konuşmada, DOKAP'ın bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Kurumun en önemli projelerinden birinin de Yeşil Yol olduğunu dile getiren Yüce, 8 ili kapsayan projenin yapım çalışmalarının devam ettiğini aktardı.


Yeşil Yol ile doğaya saygılı ve entegreli bir yol ağı oluşturulacağını aktaran Yüce, "Yaylalardaki yapılaşmaya bir düzen getirilecek. Kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşüm de sağlanacak. Turizm merkezi ilan edilen yerlerde çevre düzeni, nazım ve uygulamalı imar planları hazırlanacak. Lezzet durakları oluşturulacak" dedi.


YAPILAŞMA DÜZENE KAVUŞACAK

Yaylalardaki yapılaşmaya bir düzen getirileceğini ve kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşümün de sağlanacağını ifade eden Yüce, “Turizm merkezi ilan edilen yerlerde çevre düzeni, nazım ve uygulamalı imar planları hazırlanacak, lezzet durakları oluşturulacak. Giresun’un da içinde yer aldığı DOKAP bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. 2015 yatırım programına aldığımız Giresun Adası’nın turizme kazandırılması için bir projemiz mevcut. Proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli çalışmaktayız. Giresun İl Özel İdaresi ise projenin uygulayıcısıdır. Giresun Adası’nın mevcut hali ile ziyaretçilerin ihtiyaçlarına cevap verememektedir. Bu proje ile Gemilerçekeği Balıkçı Barınağı ile entegreli bir proje planlanmıştır. Proje bedeli 6 milyon TL olmakla birlikte, proje 2015 yılı yatırım programındadır” şeklinde konuştu.


Doğu Karadeniz Bölgesi özellikle Yeşil Yol projesi ile önemli bir mesafe alacak olduğunu söyleyen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise ”Samsun’dan Artvin’e kadar entegreli bir proje bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına fayda sağlayacaktır. Giresun bu projeden azami yararlanmayı hedeflemektedir. Özellikle doğu-batı bağlantıları Yeşil Yol projesinde ilimizin potansiyeline katkı sağlayacaktır. Bu mega çalışmanın temelinden itibaren içinde yer alan DOKAP Başkanı Ekrem Beye şahsında teşekkür ederim. Doğa ile entegreli bir çalışma olan Yeşil Yol sadece bir yol yatırımı değil, turizmle entegreli bir projedir. Bölgenin kalkınmasında kilit projedir” diye konuştu.


Giresun Ekspres Gazetesi


Geri Dön