24 / 04 / 2024

Yeşilköy Olimpiyat Parkı otopark olmuyor!

Yeşilköy Olimpiyat Parkı otopark olmuyor!

Yeşilköy Olimpiyat Parkı'na otopark yapma kararından vazgeçildi. Parkın yeşil kalması kadar önemli olan ise Türkiye'ye örnek olacak büyük bir dayanışmanın sergilenmesi...



Eşi görülmemiş birlik
Büyükşehir Belediyesi'nin Yeşilköy'deki Olimpiyat Parkı'nı yıkıp otoparka çevirecek projesiyle ilgili beklenen haber nihayet geldi. Büyükşehir, parkın aynı şekilde kalmasını onaylayarak otopark yapımını durdurdu. İstanbullular'ı sevindiren bu haberin perde arkasında, birçok benzer meselede emsal olacak önemli bir ayrıntı var. Onun adı dayanışma. Parkı yıkacak projenin ortaya çıkmasından sonra Bakırköylüler ve Yeşilköylüler, Türkiye'de eşine az rastlanır bir birlik oluşturdular.

Ak Parti İlçe Başkanı araya girdi
Demokratik haklarını kullanarak eylemler yapan vatandaşlara, çeşitli sivil toplum örgütlerinden de destek geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin kararlı tutumuna rağmen Olimpiyat Parkı'na sahip çıkan Bakırköylüler'e çeşitli siyasi partiler de destek verdi. Bunların arasında AK Parti Bakırköy İlçe Yönetimi de yer aldı. Başkan Kadir Topbaş'la bizzat görüşen İlçe Başkanı Mahmut Gürcan, halkın sesini duyurmak için aracılık yaptı. Ve Bakırköylüler, haklı mücadelelerini zaferle sonuçlandırdı.
İsmail BÖLÜKBAŞ/Gazete Habertürk

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Mahalle dayanışması parkı kurtardı

Yeşilköylülerin otopark için verdikleri mücadele sonuç getirdi. İstanbul Büşükşehir Belediyesi (İBB), Çınar Otel karşındaki Olimpiyat Parkı'na otopark yapmak fikrinden vazgeçti.

18 Mayıs'ta Yeşilköy Olimpiyat Parkı'na bir gece ansızın konteynerlar yerleştirildi. Belediye çalışanları parkta keşif yaptı ve işçiler konteynerda kalmaya başladı. Semt sakinleri, neler olduğunu anlamakta gecikmedi. Yeşilyurt'un tam ortasında bulunan ve bölge halkının söylediğine göre depremde tek sığınılacak açık alan olan Olimpiyat Parkı'na otopark yapılacaktı. Radikal, bu durumu 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde  `Yeşilyurt'un en yeşil yerine otopark yapılmak isteniyor' başlığıyla sayfalarına taşıdı.
Semt sakinleri, `Yeşilköy Uyuma' ismiyle bir de platform oluşturdu. Platform üyeleri sırayla park içine kurulan masalarda nöbet tutuyor, herhangi bir çalışma başlamasını engellemek için parkta gece de `kuş uçurtulmuyordu'. Öfkeli halk, "Otopark için çoluk çocuk herkesin uğrak yeri olan yeşillikler içindeki parktan başka yer bulunamadı mı" diyordu. CHP milletvekili Necla Arat da konuyu TBMM'ye götürmüştü.
Otopark yapımına karşı başlatılan imza kampanyasında 5 bin imza toplandı ve İBB'ye sunuldu. Bölge halkının yoğun mücadelesi ve AKP Bakırköy İlçe Başkanı Mahmut Gürcan'ın da devreye girmesiyle otopark düşüncesi fiilen son buldu.

`İkinci dereceden ihtiyaç'
Halkın tepkisini İBB Başkanı Kadir Topbaş'a ilettiğini belirten Gürcan, "Şu anda otopark yapımı durdu. Parka kurulan konteynerler bu hafta kaldırılacak. Ben de o bölgede oturuyorum. Aslında otopark, yeşil alanı muhafaza edilecek şekilde, zemin altına yapılacaktı. Ancak halk yanlış bilgilendirilmiş, alışveriş merkezi olacak diye biliniyor. Çok tepki oldu. Topbaş da, `Halka rağmen niye yapalım?' dedi. Zaten orası ikinci dereceden ihtiyaç bir yerdi" diye konuştu.
Radikal


Geri Dön