26 / 04 / 2024

Yeşilyurt Belediyesi'nden 27.8 milyon TL'ye satılık 7 arsa!

Yeşilyurt Belediyesi'nden 27.8 milyon TL'ye satılık 7 arsa!

Mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesi'ne ait olan 7 adet arsa toplamda 27 milyon 883 bin 499,500 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan arsa için ihale tarihi 14 Mart 2019 olarak belirlendi. 



Mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesi'ne ait olan 7 adet arsa vasıflı gayrimenkul satışa sunuldu. Satışa konu olan arsa için toplamda 27 milyon 883 bin 499,500 TL bedel isteniyor. 

Mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan aşağıda özellikleri belirtilen, taşınmaz malların satış ihaleleri listede gösterilen tarih ve saatte Belediyemiz Hizmet binası içerisinde bulunan Encümen Toplantı Salonunda, Belediye Meclisinin 02.10.2018 tarih ve 415 sayılı kararı ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine göre "Kapalı Teklif Usulü” ile satış yapılacaktır.

Şartname ve ekleri İhale şartnamesi mesai saatleri içerisinde Yeşilyurt Belediyesi Destek Hizmet Müdürlüğünde görülebileceği gibi her bir arsanın şartname bedeli 250,00 TL ile temin edilebilir.

İhale 14/03/2019 tarihine rastlayan Perşembe günü saat 11:00’de başlayıp sıra numarası takip edilerek Belediye Encümen salonunda yapılacaktır.

Yeşilyurt Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile yukarıda belirtilen gün ve saatte yapılacaktır.

İhale ile satışı yapılacak yerlerin ilan ve Resmi giderleri hariç toplam muhammen bedeli ve geçici teminatı aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Yeşilyurt Belediyesi nden 27.8 milyon TL ye satılık 7 arsa!

5.İhaleye katılmak isteyen isteklilerden aşağıdaki şartlar aranır ;

Taşınmaz mal satış şartnamesi (Her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır),
Geçici teminat makbuzu veya teminat mektubunun getirilmesi zorunlu olup verilen süreden sonra getirilecek belgeler işleme konulmayacaktır.
Nüfus cüzdanı fotokopisi ( Gerçek kişiler için )
İhalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış ikametgâh ilmühaberi veya yerleşim belgesi (gerçek kişiler için )
İstekliler adına vekâleten ihaleye katılıyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri verilmesi
Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin yetkisinin bulunduğu notere tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli beyannamesi.
Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğu ticaret veya sanayi odasından veya idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair ( Tescilli ) belge, kayıtlı olduğu Vergi Dairesi, numarası ve ticaret sicil gazetesi,
İsteklinin ortak girişim olması halinde, şekli ve içeriliği ilgili mevzuatlarca belirlenen noter tasdikli ortak girişim beyannamesi.
İhale alıcısı, satışı yapılacak taşınmazın ihale de belirlenen ve onaylanan satış bedelini 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 31. maddesine göre onaylanan ihale kararının 32. maddeye göre tebliğ sayılan günden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde tamamını veya ihale bedelinin % 40’ının peşin geri kalan kısmın ise peşin ödeme tarihinin son gününden başlamak şartı ile 1 (bir)’er aylık zaman aralıkların da 3 eşit taksitte ödenecektir. İhale bedelinin tamamının ödemesi yapıldıktan sonra tapu tescil ve yer teslim işlemleri yapılacaktır.
İhale bedelinin verilen yasal süreler içerisinde ödenmemesi durumunda ihale tek taraflı olarak fesh edilerek yatırılan geçici teminat kesin teminata çevrilerek Yeşilyurt Belediyesine irat kaydedilir.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen niteliklere haiz olmak ve anılan kanunda açıklanan biçimde teklifte bulunmak ve geçici teminatı yatırmak şarttır.

İhaleye iştirak edecekler şartname alıp, imzalayarak ihale dosyasında bulundurmak zorundadır.

İhale ile ilgili olarak her türlü vergi, harçlar, resmi giderler ve diğer giderler istekli tarafından ödenecektir.

Teminat makbuzları ve belgeler 14/03/2019 tarihine rastlayan Perşembe günü saat 10:59’a kadar Destek Hizmetleri Müdürlüğüne elden bizzat teslim edilmiş olması gerekmektedir. Aksi takdirde müracaatlar geçersiz sayılacaktır.
 


Geri Dön