26 / 04 / 2024

Yılbaşı turlarının yarısı 1.5 ay önceden doldu!

Yılbaşı turlarının yarısı 1.5 ay önceden doldu!

Yılbaşını hafta sonu tatiliyle birleştirecek tatilciler birbirinden farklı seçeneklerdeki “yılbaşı turları”nın yüzde 50’sini şimdiden doldurdu. Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar konu ile ilgili açıklama yaptı.



Bu yıl perşembe gününe denk gelen 1 Ocak’ın bir gün sonrasını veya önceki üç günü hafta sonuyla birleştirerek düzenlenen yılbaşı turlarının bedeli 199 eurodan 649 euroya kadar uzanıyor. 

 

Yurt dışı turlarında yılbaşı eğlencelerinin yanı sıra farklı kültürler  ve tatlar tanımak isteyenlerle, tarih, doğa, macera konseptli turlar hatta alışverişiyle ünlü şehirler de ilgi çekiyor. Türkiye’nin genelinde kış mevsiminin yaşanacak olması dolayısıyla yeni yılda sıcak iklimin hüküm sürdüğü Kıbrıs ve Dubai turları da tercih edilebilirken, 365 günün yorgunluğunu atmak isteyenler için dünyada ilk çam ağacının süslendiği Letonya’nın Riga şehri de bir seçenek olarak sunuluyor. Yılbaşı için en çok tercih edilen yerler arasında ise sırasıyla Roma, Milano, Venedik, Sicilya, Prag, Viyana, Paris ve Barcelona bulunuyor. 

 

Aralık başı biter

 

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Türk seyahatseverlerin yılbaşı tatili için bu yıl, geçen yıllarda olduğu gibi Avrupa lokasyonlarını tercih ettiğini belirtti. Özkar, Saraybosna’nın ise vizesiz olması nedeniyle çok tercih edilen tur paketleri arasında yer aldığını ifade etti. Yılbaşı için turların şu an yüzde 50’ye yakınının satılmış durumda olduğu bilgisini veren Özkar, “Gelen telefon trafiği sevindirici düzeyde. Aralıkın ilk haftasına kadar rezervasyonların dolacağını düşünüyoruz“ diye konuştu. 

 

Özkar, yılbaşına yurt dışında girmek isteyenlere, konsoloslukların Noel dönemleri yüzünden erken kapanması nedeniyle en geç aralıkın ilk  haftasına kadar tur paketlerini satın alıp vize işlemlerine başvurmaları önerisinde bulundu.


Vatan


Geri Dön