20 / 04 / 2024

Yıldırım Beyazıd Cami törenle açıldı!

Yıldırım Beyazıd Cami törenle açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havaalanı’nda açılışını yaptığı caminin adının Yıldırım Bayezid Camisi olacağını belirtti





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ankara  Esenboğa Havaalanı'nda açılışını yaptığı caminin adının Yıldırım Bayezid Camisi olacağını belirtti. Esenboğa Havaalanı'nda TAV Havalimanları Holding tarafından yapılan caminin ibadete açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuran-ı Kerim okunmasından sonra yaptığı konuşmada, caminin adının Yıldırım Bayezid Camisi olacağını söyledi. Caminin yapımından dolayı TAV şirketine teşekkür eden Erdoğan, "Zira böyle güzel bir eseri devlet konukevi ve dış hatlar arasındaki bu güzel bölgeye inşa etmiş olmaları bizler için bir gurur vesilesidir. Burada ciddi bir ihtiyaç söz konusuydu" dedi.


"PİKNİK ALANI OLABİLİR"

Caminin içinde bin 500 kişinin, dışında da bin 500 kişinin namaz kılabildiğini belirten Erdoğan, "Kapasitesi ile büyük bir ihtiyaca yanıt verecek olan bu camimiz, geniş bir ağaçlandırma kapasitesine sahip. Burası yemyeşil bir hale gelecek, belki de piknik alanı haline gelebilir. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin bir sentezini burada gördüm, geçenlerde geldim gezdim. Modern mimarinin göz ardı edilmediğine şahit oldum. Dünü dünde bırakmak yanlıştır, bugüne taşımak ve yarınların da temelini atacak şekilde adımlarımızı atmak önemli. Gelecek nesillere bunların hepsi sinyaldir. Madde olmuş, mana olmamış, bunun hiçbir anlamı yok. Madde ile manayı bir arada yürütürsek gelecek nesiller daha güçlü olacaktır" diye konuştu. Erdoğan, caminin adının ne olacağı ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Camimizin adı meselesi, bu konuda hocamla bir istişarede bulunduk, TAV grubu da bu konuda bizimle ortak hareket edecektir. Biz, bu caminin adını ecdadımızdan esinlenmek suretiyle Yıldırım Bayezid Camisi adını koyalım dedik. İnşallah Yıldırım Bayezid ile anılan bir cami olur."


TÜM TAŞLARI DOĞAL 'YEŞİL' BİR CAMİ

Havalimanlarının yabancıların geldiğinde ilk intibayı, giderken de son intibayı aldığı yerler olduğunu belirten TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sami Şener ise, "Çevreye duyarlı bir camidir, bütün taşları doğal taştır, yeşil bir binadır. Biz TAV Havalimanları olarak şu sözü verebiliriz; Bahçemize 2 bin 500 tane ağaç diktik, o ağaçlar hiç kurumayacak. Bu caminin de boyaları hiç dökülmeyecek" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğlen namazını Yıldırım Bayezid Camisi'nde kıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in açılış duasını yaptığı camide aynı anda 2 bin 500 kişi namaz kılabiliyor.



Sabah



Haber Diriliş Postası Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanında inşa edilerek, ibadete açılan camiye "Yıldırım Bey azıt'ın adını verdiklerini bildirdi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda inşa edilen ve ibadete açılan camiye "Yıldırım Beyazıt'ın adını verdiklerini bildirdi. Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda yapılan caminin ibadete açılış töreninde, TAV şirketine yapımı tamamlanan eserden dolayı teşekkür etti. Böylesine güzel bir eserin havalimanında devlet konukevi ve dış hatlar terminali arasındaki bölgeye inşa edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada ciddi bir ihtiyaç söz konusuydu. Gidişte, gelişte, misafirlerimizin de ve ülkemizden de 'nerede cumaya yetiştireceğiz, nerede namazımızı kılacağız' sorusuna cevap noktasında, bu bir ihtiyaca anlamlı bir cevap oldu" diye konuştu. 

"ÖNEMLİ BİR SENTEZ"

Camide içeride bin 500, dışarıda bin 500 kişinin ibadet etme imkanının olduğuna dikkati çeken Erdoğan, büyük bir ihtiyaca cevap verecek caminin peyzaj düzenlemesinin tamamlanmasıyla bölgenin yemyeşil bir alan haline geleceğini söyledi. Camiyi geçen haftalarda gezdiğini, incelemelerde bulunduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin sentezini burada gördüm ama modern mimarinin de burada gözardı edilmediğine bizzat şahit oldum. Bu önemli bir sentez. Dünü dünde bırakmak yanlıştır. Onu bugüne taşımak ve yarınların da temelini atacak şekilde adımlarımızı atmak çok önemli. Çünkü gelecek nesillere bunların hepsi birer sinyaldir. Bu sinyali vermek önemli. 


Madde olmuş mana olmamış bunun hiçbir anlamı yok ama madde ile manayı eğer bir arada inşa eder, yürütürsek işte o zaman gelecek nesiller çok daha güçlü olacaktır. Biz bu caminin adını, ecdadımızdan esinlenmek suretiyle, Yıldırım Beyazıt Camii adını buraya koyalım dedik. İnşallah Yıldırım Beyazıt ile anılan bir cami oluyor." 

TAV: YAPIMINA CUMHURBAŞKANIMIZ VESİLE OLDU 

TAV Holding İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener de "Bu cami bizim için çok önemli. Ben öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kendisi vesile oldu bizim bu camiyi yapmamıza." dedi. Şener, havalimanlarının yabancıların geldiğinde ilk, giderken de son intibayı aldığı yerler olduğunu belirtti. Camide en son teknolojilerin kullanıldığına işaret eden Şener, caminin aynı zamanda depreme dayanıklı olarak inşa edildiğini vurguladı. 



Diriliş Postası




Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda ibadete açılan camiye "Yıldırım Beyazid"in adını verdiklerini bildirdi. Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda TAV şirketi tarafından yaptırılan caminin açılı törenine katıldı ve cuma namazını burada kıldı. 


Böylesine güzel bir eserin havalimanında devlet konukevi ve dış hatlar terminali arasındaki bölgeye inşa edilmesinden duyduğu memnuniyeti şöyle ifade etti: "Burada ciddi bir ihtiyaç söz konusuydu. Gidişte, gelişte, misafirlerimizin de ve ülkemizden de 'nerede cumaya yetiştireceğiz, nerede namazımızı kılacağız' sorusuna cevap noktasında, bu bir ihtiyaca anlamlı bir cevap oldu" diye konuştu. 


Camide içeride bin 500, dışarıda bin 500 kişinin ibadet etme imkanının olduğuna dikkati çeken Erdoğan, büyük bir ihtiyaca cevap verecek caminin peyzaj düzenlemesinin tamamlanmasıyla bölgenin yemyeşil bir alan haline geleceğini söyledi. 


Camiyi geçen haftalarda gezdiğini, incelemelerde bulunduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin sentezini burada gördüm ama modern mimarinin de burada gözardı edilmediğine bizzat şahit oldum. Bu önemli bir sentez. Dünü dünde bırakmak yanlıştır. Onu bugüne taşımak ve yarınların da temelini atacak şekilde adımlarımızı atmak çok önemli. Çünkü gelecek nesillere bunların hepsi birer sinyaldir. Bu sinyali vermek önemli. Madde olmuş mana olmamış bunun hiçbir anlamı yok ama madde ve manayı eğer bir arada inşa eder, yürütürsek işte o zaman gelecek nesiller çok daha güçlü olacaktır. Burada bir şeyi de açıklamak istiyorum, camimizin adı meselesi. Bu konuda hocamla da istişarede bulunduk, öyle zannediyorum ki TAV Grubu da bu konuda herhalde bizimle ortak hareket edecektir. Biz bu caminin adını, ecdadımızdan esinlenmek suretiyle, Yıldırım Beyazıt Camii adını buraya koyalım dedik. İnşallah Yıldırım Beyazıt ile anılan bir cami oluyor. Hayırlı olsun diyorum." 

Şener: Bu cami bizim için çok önemli 

TAV Holding İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener de "Bu cami bizim için çok önemli. Ben öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, bu caminin yapılmasına vesile olduğu için canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi. 


Şener, havalimanlarının, yabancıların geldiğinde ilk, giderken de son intihayı aldığı yerler olduğunu belirtti. Camide en son teknolojilerin kullanıldığına işaret eden Şener, caminin aynı zamanda depreme dayanıklı olarak inşa edildiğini vurguladı. 


Dünya 



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışını gerçekleştirdiği Esenboğa Havalimanı'nda yapılan camide öğle namazı kıldı.


Erdoğan, camiden ayrılırken kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. Vatandaşların yanına gelerek, onlarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini cuma namazına davet edenlere de "Çubuk'a sözüm var, geleceğim inşallah." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara, "Camimiz hayırlı olsun, inşallah Çubuk'ta yapacağımız görüşmeye de bir vesile olsun. Bayramınız şimdiden mübarek olsun, Kadir geceniz şimdiden mübarek olsun." diye seslendi.Erdoğan, daha sonra makam aracıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.



Habertürk 


Geri Dön