28 / 03 / 2024

Yıldırım'da ticari bina ve konut yapılamaz şerhi kaldırıldı!

Yıldırım'da ticari bina ve konut yapılamaz şerhi kaldırıldı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe sınırları içerisinde yer alan Anadolu, Vatan ve Millet mahallelerinin Gökdere mevkiinde yer alan bölgeler için ticari bina ve konut yapılamaz sorununu çözüme kavuşturdu.




Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe sınırları içerisinde yer alan Anadolu, Vatan ve Millet mahallelerinin Gökdere mevkiinde yer alan bölgeler için ticari bina ve konut yapılamaz sorununu çözüme kavuşturdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Anadolu, Vatan ve Millet mahallelerinin Gökdere mevkiinde yer alan bölgenin doğal sit statüsünün ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescil edilmesi karara bağlandı. Konu hakkında açıklamada bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekilleri ile Ankara’da yoğun bir mesai yaptıklarını söyleyerek, “Bölgede günübirlik sökülebilir takılabilir büfe ve lokanta gibi yapılar hariç ticari bina ve konut yapılmaması şerhi ortadan kaldırılarak konu çözüme kavuşturuldu” dedi.


 


ÖNCELİĞİMİZ KAMU MENFAATİ


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı kararla birlikte bölge sakinlerinin herhangi bir mağduriyet yaşamayacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yerel yönetim olarak bizim ve Hükümetimizin temel önceliği kamu menfaatidir. Bununla birlikte devlette devamlılık esastır. Verilen haklarda geriye doğru bir gidiş söz konusu olmaz. Mevcut durum korunacak. Vatandaşlarımız her hangi bir mağduriyet yaşamayacak. Yıldırımlı hemşehrilerimin tedirgin olacağı bir durum kalmadı müsterih olsunlar. Yapımı devam eden ve biten konutlar için olumsuz bir durum söz konusu olmayacak. Bu konuda bize samimiyet gösteren ve yardımını esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy, bakanlık bürokratlarına ve konunun Ankara’ya taşınması için yoğun bir çaba sarf eden AK Parti Bursa Milletvekillerimize Yıldırımlılar adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Yıldırım Belediyesi



Geri Dön