28 / 03 / 2024

Yıldırım'ın çehresi değişiyor!

Yıldırım'ın çehresi değişiyor!

Yıldırım Belediye Başkanı Edebali "Sular Vadisi ve Doğa Parkı, Molla Yegan Kültür Merkezi, Türkiye'nin en büyük spor kompleksi gibi yatırımlarla ilçenin çehresi değişecek" dedi.



Yıldırım Belediye Başkanı Edebali "Sular Vadisi ve Doğa Parkı, Molla Yegan Kültür Merkezi, Türkiye'nin en büyük spor kompleksi gibi yatırımlarla ilçenin çehresi değişecek" dedi. Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan Yıldırım'da değişim rüzgarı esiyor. Yıldırım Belediyesi'nin hazırladığı kentsel dönüşüm projeleri ile ilçenin kanayan yarası haline gelen çarpık yapılaşma yerini modern konutlara bırakacak. Kentsel dönüşümün öncü yapıları olacak Yıldırım Spor Kompleksi, Sular Vadisi, Doğa Parkı, Molla Yegan Kültür Merkezi, bölgeyi Bursa'nın cazibe merkezi haline getirecek. En büyük projesinin Yıldırım'ı Bursa'nın ve Türkiye'nin parlayan yıldızı haline getirecek kapsamlı bir kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Teferrüç, Piremir, Yediselviler, Sıracevizler, Vatan, Beyazıt, 152 Evler, Ortabağlar, Güllük, Mimarsinan, Esenevler, Yiğitler, Şükraniye, Ertuğrulgazi, Kaplıkaya, Değirmenönü, Karapınar, Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerinde kentsel dönüşüm alanlarının belirlendiğini aktardı. 


TÜRKİYE'DE BİR İLK: SULAR VADİSİ 

Şirinevler Mahallesi'nin ekim ayında sit alanı statüsünden çıkarılarak bölgedeki çarpık yapıların yıkılacağını ve bölgede yeni bir kent oluşturulacağını söyleyen Başkan Edebali, 'Değirmenönü ve Karapınar mahallelerine de yeni planlar hazırlandı. Bu iki mahallede şehir düzenine geçiyoruz. Vatandaşın desteği olmayan bir projenin başarıya ulaşması söz konusu olmaz. Önce insanlarımızın desteğini alacağız" diye konuştu. Bursa'nın en büyük büyük yatırımlarından birisi olacak ve 35 hektarlık alan üzerine inşa edilecek Sular Vadisi ve Doğa Parkı'nın Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu mahallelerini cazibe merkezi haline getireceğini dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, 'Proje için büyük ölçüde kamulaştırma yapılarak bu bölgelerimiz beton yığını görüntüsünden kurtarılacak. İlçemize sadece altı mahallemizin sakinlerinin değil bütün Bursalıların yararlanacağı bir dev bir park kazandıracağız' diye konuştu. Başkan Edebali, 34 dönümlük araziye dev spor kompleksi yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan beklenen bütçenin onaylandığının da müjdesini verdi. 



Sabah 


Geri Dön