25 / 04 / 2024

Yılın ticari aracı Volkswagen ID Buzz Cargo oldu!

Yılın ticari aracı Volkswagen ID Buzz Cargo oldu!

Bu sene 31’incisi gerçekleştirilen Yılın Ticari Aracı Ödülleri’nde ID. Buzz Cargo, rakiplerini solladı ve ödüle layık görülen model oldu.



Özellikle Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada ve tabii ki Türkiye'de de elektrikli araçların kullanımı gün geçtikçe artıyor. Ülkemizde yerli otomobil Togg'la birlikte elektrikli otomobil kullanımının daha da yaygınlaşması bekleniyor. 2023'ün ilk çeyreğinde yollarda olacak Togg'un vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi göreceğine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Uzmanlar yaklaşık 10 yıl içinde içten yanmalı motorlarla çalışan araçların piyasadan tamamen kalkacağını ön görüyor. Gelecek elektrikli araçlarda olduğu için otomobil üreticileri de bu alanlarda çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda. Markalar birçok elektrikli araç modeli tanıtmaya başladı. Adeta bu alanda birbirleriyle yarış haline giren otomobil üreticileri sadece araç üretiminde değil, batarya ve şarj cihazları üretiminde de yarış halinde.

Günümüzde elektrikli araçlarla ilgili en büyük sorun şarj süreleri olarak görülüyor. İçten yanmalı motorlarla çalışan araçların depoları bir kaç dakika için dolarken, elektrikli araçların şarj süreleri ise saatleri bulabiliyor. Bu yüzden otomobil üreticileri bu süreleri aşağı çekmek içinde çeşitli çalışmalar yapıyor.

Elektrikli otomobillerin yavaş yavaş pazara hakim olmaya başladığı son senelerde, birçok marka elektrikli modellerinin sayısını artırmaya başladı. Bu markalardan birisi de Alman otomotiv devi Volkswagen oldu. Volkswagen, ID Buzz ismindeki tamamen elektrikli minibüs modelini geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı.

Volkswagen ID Buzz, yolcu ve ticari versiyonların yanı sıra, standart ve genişletilmiş versiyonlarla da müşterilerle hizmet verecek. Almanya'nın Hannover şehrindeki montaj hattında seri üretime geçen ID Buzz, bu senenin sonbahar aylarında Avrupa'dan sipariş veren müşterilere teslim edilmeye başlanacak.

 


Geri Dön