24 / 04 / 2024

Yozgat Eski Sanayi Sitesi'nde çalışmalar tamamlanma aşamasında!

Yozgat Eski Sanayi Sitesi'nde çalışmalar tamamlanma aşamasında!

Yozgat Belediye Başkam Kazım Aralan, uzun yıllardır Yozgat'ın önemli sorunu olan Eski Sanayi Sitesinde, kentsel dönüşüm ihalesinin TOKİ tarafından 1 Aralık'ta yapılacağını söyledi.



Yaklaşık 20 yıldır çözüm üretilmeye çalışılan ve oluşturduğu çirkin göfüntü ile insanlara rahatsızlık veren Yozgat Eski Sanayi Sitesinde çalışmalar tamamlanma noktasına geldi. Daha ünce kentsel dönüşümle konut alanı olarak  TOKİ  ile anlaşma yapılarak 630 konutun planlandığa eski sanayi' sitesinde, proje değişikliğine gidilerek konut sayısı 297'e düşürüldü, Yozgat Belediye Başkanı Kazım ArsSan, Eski Sanayi Sitesinde sorunlu alanın yüzde 9 5 İn çözümlendiğini belirterek, '"Burada bulunan 682 hak sahibi ite anlaşma sağlandı. 125 hak sahibi ile ise anlaşma zemini aranmaktadır. 125 hak sahibinin alan üzerindeki payı ise yüzde 5 civarındadır" dedi. Kendilerinden önce belediye ile TOKİ'nin anlaşma yaptığını ve belediyenin 20 mityon avans atarak kullanmış olduklarını ifade eden Arslan, '"O dönemde itirazlar sebebiyle proje başlatılamamış ve mahkeme tarafından iptal edilmişte Biz hak sahiplen ile görüşerek. 7 milyon lira bir kamulaştırma yaptık ve çalışmalarımızı tamamladık, Bunun yanında proje yemlenmesine gidildi. Daha önce 16-17 kat üzerinde 630 daire yapılacaktı. Bunu biz 7 kat üzerine 297 konuta düşürdük. Daha önceki anlaşmadı konutların yüzde 34'ü belediyenin olacaktı, şimdi ise yüzde 24'ü belediyemizin olacak. Biz belediyeye gelir getirmekten ziyade güzel bir şehir yapmayı, örnek bir proje uygulamayı düşündük" dedi. 


Eski Sanayi Sitesinin TOKİ tarafından 7 Aralık'ta ihale edileceğini ifade eden Arslan, "Biz o bölgede kentsel dönüşümü imkanlarımız ölçüsünde sürdüreceğiz. Özellikle yeni yapılan Valilik alt kısmındaki Menekşe evlerinin olduğu bölümde bir meydan oluşturmayı düşünüyoruz. Yeni caddeler, yeni iş alanlarıyla şehrimizi sosyal ve ekonomik olarak gelişmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.


Haber 38


Geri Dön