24 / 04 / 2024

Yozgat İl Özel İdaresi iş yerlerini kapatan esnaftan kira almayacak!

Yozgat İl Özel İdaresi iş yerlerini kapatan esnaftan kira almayacak!

Yozgat İl Özel İdaresi, mülkiyeti kendilerine ait olan ve faaliyetlerini durduran iş yerlerinden kira ücreti almayacak.



Yozgat İl Özel İdaresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile il özel idaresine ait iş yerlerinde kiracı olan ve faaliyetini durduran esnaftan kira bedeli almayacak. Sabah'tan Tarık Yılmaz'ın haberine göre; İl Genel Meclisi Şubat ayı ilk toplantısında özel idare kiracılarını sevindirecek karara onay geldi 

Yozgat İl Özel İdaresi, pandemi sürecinde zor günler geçiren esnafa nefes aldıracak bir kararı hayata geçirecek. Kurum kiracılarından faaliyetini durduranlardan kira bedeli tahsil yapılmayacak, açık olan iş yerlerine ise yüzde 50 indirim uygulanacak. Uygulamadan 64 esnaf ve sanatkar yararlanacak.

İl Genel Meclisi Başkanı İskender Nazlı Başkanlığında gerçekleşen toplantıda, pandemi döneminde faaliyetini durduran iş yerlerinden kira alınmamasına, alık olmasına rağmen iş hacmi düşenlerin kiralarına da yüzde 50 oranında indirim yapılmasına karar verildi.


Boğazlıyan İl Genel Meclisi Üyesi Mikayil Demir, esnafa nefes aldıracak kararı meclis kürsüsünden okurken, meclis üyeleri de oy birliği ile onayladı.

Yozgat İl Özel İdaresi iş yerlerini kapatan esnaftan kira almayacak!

Kara metni şu şekilde: "01.12.2020 tarihinden itibaren faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerden faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin kira bedellerinin tahsilinden vazgeçilmesi, açık olmasına rağmen faaliyetinde çeşitli sebeplerle azalma meydana gelen ve ekonomik olarak olumsuz etkilendiği değerlendirilen iş yerlerinden tahsil edilecek sözü edilen bedellere ilişkin olarak idarece yapılacak değerlendirme sonucunda yasakların devam ettiği sürece kira bedellerine yüzde 50 oranında indirim yapılması değerlendirildiğinden, İl Özel İdaresi müstecirleri olup, müstecir tespit tutanağı raporundaki müstecirlerden belirtilen hususlar dahilinde kira bedellerinden vazgeçilmesi veya yüzde 50 oranında indirim yapılması karara bağlandı.”
 

Tosya Belediyesi, iş yerlerini kapatan esnaftan kira almayacak!


Geri Dön