23 / 04 / 2024

Yozgat Kardeş Şehirler Parkı açılışı ertelendi!

Yozgat Kardeş Şehirler Parkı açılışı ertelendi!

20 Temmuz’un Kardeş Şehir Günü olarak kutlanacağını beyan eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, parkın açılışını 15 Temmuz’da yaşanan olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.



Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, daha önce yapmış olduğu açıklamada 20 Temmuz’un Kardeş Şehir Günü olarak kutlanacağını beyan etmişti. Bu doğrultuda bu yıl açılması planlanan yaklaşık 10 dönümlük Kardeş Şehirler Parkı açılışı 15 Temmuz’da yaşanan olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.



Yalova’nın düşmanın işgalinden kurtuluşu olan 19 Temmuz’da gerçekleştirilen etkinliklere her yıl kardeş şehirlerimizden misafirlerde katılım gösteriyor. Bu nedenle 20 Temmuz’un Kardeş Şehirler Günü olarak kutlanması kararını alan Belediye Başkanı Vefa Salman, bu yıl 20 Temmuz’da Kardeş Şehirler Parkı’nın açılması için çalışmalar başlattı. 10 dönümlük alanda oluşturulan parkın açılışı 20 Temmuz’da gerçekleştirilecekti. Bu doğrultuda tüm kardeş şehirler park açılışına davet edildi. 15 Temmuz olayları sonrasında ülkelerin gelişinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle park açılışı da ileri bir tarihe ertelendi.



Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, geçtiğimiz günlerde parkı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. “Bu park kardeşlik, dostluk ve barış parkı” diyen Belediye Başkanı Vefa Salman; “Yalova’mızın 19 adet kardeş şehri bulunuyor. Kardeşliğimizin simgesi olacak olan bu parkta onları halkımıza tanıtmak istiyoruz. Park içerinde onların ülkelerini sembolize edecek objelere yer vereceğiz. Burada yetişecek zeytin ağacı barışın simgesi olacak.



Parkı 20 Temmuz Kardeş Şehirler Gününde açmayı planlamıştık. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik 15 Temmuz girişimi dolayısıyla kardeş şehirlerimizden katılımlar sağlanamadı. Bu nedenle parkın açılışını ileri bir tarihe erteledik” dedi.   





Yalova Pusula


Geri Dön