24 / 04 / 2024

Yozgat OSB'de icradan 4.96 milyon TL'ye satılık fabrika!

Yozgat OSB'de icradan 4.96 milyon TL'ye satılık fabrika!

Yozgat İcra Dairesi, Yozgat Yerköy'de bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikayı satışa çıkardı. 9 bin 998 metrekare yüzölçümlü fabrikanın toplam satış bedeli 4 milyon 900 bin 500 TL olarak belirlendi.



T.C. YERKÖY İCRA DAİRESİ 2012/188 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri    : Yozgat İl, Yerköy İlçe, 130 Ada No, 9 Parsel No, Tereli Mevkii Mahalle/Mevkii, Saray Köyü, Tapuda Prefabrik Fabrika ve Arsası olarak kayıtlıdır. Yozgat iline yaklaşık 25 km. mesafededir. Saray Köyünün 3 km batı kısmında Yozgat Organize Sanayi Bölgesi olarak bilinmektedir. Parsel üzerinde 64,40*60,00=3.870 m2 alana sahip tek katlı prefabrik fabrika binası ve 2 katlı idari bina bulunmaktadır. İdari bina 2 katlıdır. Dış cephesi sayding giydirme cephe kaplamalıdır. Pencereler ahsap desenli PVC doğramalıdır. Çelik yapı sistemilidir. Yer döşemeleri mermer ve granit kaplamalıdır. Alt katta 3 adet büro, arşiv ve wc bölümü bulunmaktadır. Büro araları PVC bölme duvarlıdır. 160 m2 alana sahiptir. Üst katta 2 yatak odası, 1 banyo, 1 hol, 1 büro, 1 adet geniş salon bulunmaktadır. Odalarda yer döşemeleri laminant parke kaplı olup, duvarları alçı sıvalı ve saten boyalıdır. 200 m2 alan üzerine yapılmıştır. Fabrikanın doğu kısmında ve fabrika binasına bitişik vaziyette toplam 6,70*60,00=402 m2 alana sahiptir. İçerisinde banyo, soyunma, wc, yemekhane, depo, kalıp odası, depo bulunmaktadır. Yapıda yerler genelde karo seramik kaplamalı, çatısı sandviç sistem ısı yalıtımlı alüminyum kaplamalıdır. Prefabrik fabrika bölümü toplam 64,40*60,00= 3.870 m2 alana inşa edilmiştir. Çatı sistemi ısı yalıtımlı sandviç sistem alüminyum kaplamalıdır. Fabrika tabanı komple şap beton kaplamadır. İçerisinde doğu kısmında çelik profiller ile yapılmış mekanik atölye bölümü bulunmakta olup camekanı pvc bölmelidir. Kuzey doğu köşede silo ve motorların bulunduğu bölüm bulunmaktadır. Orta bölüm komple boş durumdadır. Batı kısmında pvc kapı pencere imalat bölümü, büküm yeri, cam işleme bölümü ve pvc profil kaplama bölümü bulunmaktadır. Fabrika hasarsız ve kullanılabilir durumdadır. Fabrikanın iç yüksekliği 5,50 m. Kapılar ve pencereler demir doğramalıdır. Fabrika içerisinde ilaveten profil ve pvc bölme yapılmış, toplamda yaklaşık 150 m2 alana sahip imalat bulunmaktadır. Parsel alt yapı ve üst yapı hizmetlerinden faydalanır. Organize sanayi bölgesi içerisindedir. Ulaşım problemi yoktur. Taşınmaz üzerinde bulunan fabrika binası, idari bina ve arsasının komple değeri ( makina ve teçhizatları, elektrik teçhizatları hariç) 2.460.000,00 TL dir. 


Adresi : Organize Sanayi Bölgesi 4.Cadde No:5  Ankara  Yolu Üzeri 30 Km. Arkeşen Mevkii Saray Beldesi Yerköy /YOZGAT 

Yüzölçümü : 9.998,00 m2  

Arsa Payı : Tam

İmar Durumu : İmar planında ön bahçeden 17 m yan bahçeden 12 m çekme mesafesi bulunmaktadır. Hmax:6,50 m. Parselin yola giden kısmı yoktur. 

Kıymeti : 4.900.500,00 TL

KDV Oranı : 3065 sayılı K.D.V kanunun 17/4-r uyarınca müstesnadır. 

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir. 

1. Satış Günü : 23/06/2016 günü 10:00 - 10:05 arası

2. Satış Günü : 19/07/2016 günü 10:00 - 10:05 arası

Satış Yeri : Yerköy Adalet Sarayı Zemin Kat İcra Dairesi Satış Salonu Yerköy 


Satış şartları : 

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın  yirmi gün öncesinden,   artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci  günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.  Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,  rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını  ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,  1/2 tapu harcı ile  teslim masrafları  alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Taşınmaz Saray Beldesi Yozgat Organize Sanayi Bölgesi içinde yer aldığından 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 15 inci maddesi kapsamında; hükmü ile Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği  ve İlgili Mevzuat gereğince ihaleye girmek isteyen alıcılardan ayrıca; <> nitelikleri aranır ve mevzuat gereğince yapılamayacak işler taşınmazda yapılamaz. OSB müteşebbis heyeti, birinci fıkrada belirtilen tesislerin dışında, kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesisler için üniversite ve benzeri kuruluşlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir. Daha fazla bilgi için Saray Beldesi Yozgat Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden bilgi alınabilir. 

6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

7- Satış ilanı ilgililere tebliğ edilemediği takdirde İİk 127 madde uyarınca gazete ilanı ve elektronik ilan satış tebliği yerine geçecektir. 

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/188 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön