19 / 04 / 2024

YPK, İzmir Körfez geçişi projesine onay verdi!

YPK, İzmir Körfez geçişi projesine onay verdi!

YPK, İzmir Körfez geçişi projesinin yap-işlet-devret yöntemiyle yapılmasına onay verdi. Proje bittiğinde 6.5 saat olan İstanbul - İzmir seyahat süresi 3.5 saate inecek.



Yüksek Planlama Kuurlu (YPK), 'İzmit Körfez Geçişi ve Bursa-Balıkesir-İzmir Otoyol Projesi'nin 22 yıl 4 ay yapım ve işletme süresiyle 'Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay' ortak girişim grubunca, yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle yapılmasına 'onay' verdi. Ekim ayında temeli atılması hedeflenen proje çerçevesinde 6 milyar dolar yatırım yapılacak.

Türkiye'nin bugüne değin gerçekleştirdiği en büyük tutarlı yap-işlet-devret (YİD) projesi olarak gösterilen'İzmit Körfez Geçişi ve Bursa-Balıkesir-İzmir Otoyol İhalesi'nde beklenen onay, aylar sonra geldi. Yüksek Planlama Kurulu üyesi bakanlar, cuma günü, Karayolları Genel Müdürlüğü ile yüklenici arasında söz konusu projenin yapımı ve işletmesini öngöre sözleşmeyi 'uygun' bularak, bu konuya ilişkin YPK kararını imzaladı. Yetkililer, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın imzasının, İstanbul'da bugün alınacağını söyledi.

Temeli ekimde atılacak

Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, projenin temelinin ekim ayında atılacağı bilgisini verdi. Kaynaklar, ortak girişim grubunun, proje kapsamında gerekli finansman için görüşmelere başladığını söyledi.
Habertürk/Olcay AYDİLEK


Geri Dön