25 / 04 / 2024

Yüksek bütçeli projeler ekonomiyi canlandırıyor!

Yüksek bütçeli projeler ekonomiyi canlandırıyor!

Yeni gayrimenkul projeleri hazırlığında olan İş GYO’nun Genel Müdürü Turgay Tanes yaptığı açıklamada "Yüksek bütçeli projeler ekonomiyi canlandırıyor" dedi.



Tüm projelerinde üst düzey kalite esasını benimseyen İş GYO’nun Genel Müdürü Turgay Tanes; firmanın kurumsal politikasına, güncel projelerine ve sektörün son durumuna değerlendirmelerini paylaştı.


■ Firmanızı kısaca tanıyabilir miyiz? Faaliyet alanlarınızdan ve sizi farklı kılan unsurlardan bahseder misiniz?


1999 yılında T. îş Bankası A.Ş.’nin sermayedarlığı ile kurulan ve aynı yıl içinde halka arzını tamamlayarak Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan İş Gayrimenkul Yatınm Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), değişimin mimarı olarak çıktığı yolda yatmmlannı ve kaynaklarını etkin bir biçimde değerlendirerek çağdaş insana ve kentlere yakışan mekânlar oluşturmaktadır. Tüm çalışmalarında istikrarlı büyüme ve yüksek kârlılık ilkesiyle ve hissedarlan için yarattığı değeri sürekli kılmak misyonuyla hareket etmektedir. İş GYO'yu sektördeki diğer gayrimenkul yatırım ortaklıklarından ayıran en önemli unsurlardan biri de ofisten otele, konuttan alışveriş merkezine kadar farklı gayrimenkul tiplerini banndıran çeşitlendirilmiş portföy yapısıdır. Şirketin portföy yatırımlarının değer bazında yaklaşık % 46’sı ofis, % Ti otel, %17'si alışveriş merkezi & hipermarket, % 5'i arsa, % 28'i projeler ve %4 u para ve sermaye piyasası araçlan şeklindedir.


Hayata geçirdiğimiz ve geliştirmekte olduğumuz tüm projelerde üst düzey kalite esasım benimseyen şirketimizin projeleri, farklı kategorilerde birçok ödüle layık görülmüştür. İstanbul Anadolu yakasının parlayan yıldızı konumundaki Kartal'da inşaatı devam eden Manzara Adalar Projesi ve Tuzladaki Çınarlı Bahçe projesi ile “En İyi Çok Katlı Konut” kategorisinde, Nef işbirliği ile Topkapı bölgesinde geliştirmekte olduğumuz İnistanbul projesi ile “En İyi Mimari Proje" kategorisinde, Tuzla Operasyon Merkezi ve Karma Proje ile “En İyi Ofis” kategorisinde Sign of the City Ödülü kazandık.


Ayrıca Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksinde yer alan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Saha Kurumsal Yönetim ve Derecelendirme Hizmeti A.Ş. (SAHA) tarafından 5 Aralık 2016’da yayımlanan yeni Kuramsal Yönetim Derecelendirme Rapora doğrultusunda "%93,4i” notu (10 üzerinden 9,34) ile dere-celendirilmiştir.


Türk ekonomisinin lokomotifi


■ GYO sektörünün Türkiye ekonomisine sağladığı katma değer hakkında neler söylemek istersiniz?


Türk ekonomisinin lokomotifi konumundaki gayrimenkul ve inşaat sektörü 200 civarı alt sektörü desteklemektedir. Gayrimenkul yatınm ortaklıkları ise başta sermaye piyasası kanunu olmak üzere son derece titiz bir şekilde düzenlenmiş yasalann güvencesi altında yürütülen faaliyetleri kapsamaktadır. İçerdiği uzmanlık ve tecrübenin yanı sıra çok büyük projelere imza atabilme gücü ile yatırımcıya güven vermektedir. Kurumsal bir gayrimenkul piyasasının oluşumuna büyük katkılan olan GYO’lar, son yıllarda yaban-cılann ülkemiz gayrimenkul piyasasına olan ilgisini artırmıştır.


Gayrimenkul yatırım ortaklıklan büyük ölçekli projeleri yönetebilecek finan-sal güce sahip kuramlar olmalanmn yanı sıra kent yaşamının dönüşmesine de olumlu katkı sağlamaktadır. Yüksek bütçeli projeler ile bir yandan ekonomiyi canlandmrken, kentsel dönüşümün ha-yatlanmıza girmesiyle de hem sosyal yaşamı etkilemekte hem de ciddi bir istihdam yaratmaktadır.


■ Güncel projeleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?


Geçtiğimiz yıl içinde İstanbul'un yeni gözdesi Kartal bölgesine ve Nef ile işbirliği içerisinde Topkapı bölgesine yoğunlaştık. İstanbul Kartal’da üçü konut, ikisi ofis ünitelerinden oluşan toplam beş blokla Turgay Tanes, İş GYO Genel Müdürü Manzara Adalar projesini hayata geçirmekteyiz. Satışların %6o oranında tamamlandığı projemiz bölgenin gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır.


İnistanbul projemiz ise toplamda 1-1,1 milyar TL düzeyinde bir yatınm maliyeti ile hayata geçirilmektedir. 2017’de teslimlerine başlanması planlanan proje satışa çıktığı günden itibaren büyük ilgi görmüş ve ciddi bir satış başansı yakalamıştır.


İstanbul’dan sonra ekonomide ikinci büyük güç olmaya aday kentin  İzmir  olduğu inancıyla hayata geçirdiğimiz karma nitelikli Ege Perla projesinin ise konut ve ofis teslimleri tamamlanmış olup 2017 yılında da alışveriş merkezi açılışı yapılacaktır. 2017 yılı için hâlihazırda devam eden projelerimizin yanı sıra daha önce Tuzlada satın aldığımız 62.655 m2 ölçümlü arsada bir konut projesine başlamayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra Altunizade’de hayata geçirmeyi planladığımız bir konut projemiz daha mevcut olmakla beraber her iki projenin detaylan da 2017 yılı itibariyle netleşecektir.


Çevre Dostu Yeşil Binalar & GYO


Geri Dön