28 / 03 / 2024

Yüksek katlı binalar gelişmişliğin göstergesi değildir!

Yüksek katlı binalar gelişmişliğin göstergesi değildir!

Dost Meclisi Toplantısı’nda açıklamalar yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Konutların kat yüksekliğinin şehrin gelişmişliğiyle ilgili olmadığını söyledi.



 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Dost Meclisi Toplantısı'nda şehir eşrafı ile görüştü. Tunatan’da yapılan buluşmada SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar, SASKİ Genel Müdür Yardımcıları Sebahattin Belik, Sezar Ercan ve çok sayıda davetli de bulundu.

Geleceğe ışık tutmak için

Buluşmada açıklamalar yapan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehir eşrafının tecrübelerinden yararlanmak ve şehrimizin geleceğine beraberce ışık tutmak için dost meclisi toplantısında buluştuk. Bizlere ileteceğiniz istekler, öneriler ve eleştiriler büyük önem arz ediyor. Sadece şehrimizle alakalı değil ülkemizin geleceğiyle ilgili sözü olan kişileri dinlemek istiyoruz. Davetimizi kırmayıp icabet ettiğiniz için sizlere ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu toplantı vesilesiyle birikimlerimizi paylaşma şansımız olacak” diye konuştu.

 

Toçoğlu, “Vatandaşlarımızın vergileriyle iş yapıyoruz ve bu konuda çok hassas davranıyoruz. Şehrimizde yaptığımız her yeni projenin ihtiyaç dahilinde olmasını göz önüne bulunduruyoruz. Ulaşım konusunda yeni adımlar attık. Şehrimizde inşa ettiğimiz bütün yapılar ve yeni yollar şehrin birtakım ihtiyaçlarına cevap üretiyor. Şehrin topoğrafyasını bozmadan çözümler üretmeye çalışıyoruz. Yeni duble yollar, bulvarlar, kavşaklar inşa ediyoruz. Şunu da ifade etmem gerekir; Sakarya, trafik akışı en rahat olan illerden biridir” dedi.

 

Şehirlerdeki yüksek katlı binalara da dikkat çeken Toçoğlu, “Şehrimizde uygulanan kat sınırlaması konusunda hassasiyetimiz büyük. Sayın Cumhurbaşkanımız da konutların kat yüksekliğinin şehrin gelişmişliğiyle ilgili olmadığını her fırsatta ifade ediyor. Hamdolsun Sakarya’da vatandaşlarımız toprağa dokunabiliyorlar. Gökyüzüne bakabiliyor. Şehrimizde oluşabilecek her türlü oluşacak doğal afete karşı tedbirimizi şimdiden almalıyız. Zemin etütlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmeliyiz. Bu şehir hepimizin. Çocuklarımız, torunlarımız bu şehirde yaşayacak. Şehrin doğasını ve tabiatını koruyarak inşallah çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

 

Son olarak kentteki raylı sistem çalışmalarına değinen Başkan Toçoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Trenin merkeze gelmesi için TCDD birinci, ikinci ve Donatım geçitlerinin tamamen kapanmasını önerdi. Trenin yer altından getirilmesini istedik. Ancak maliyetleri dolayısıyla kabul edilmedi. Biz ‘Tren merkeze gelmesin’ demiyoruz fakat trenin merkeze usulüne göre gelmesinden yanayız. Raylı sistemler konusunda da potansiyel oluşması gerekir.”


Geri Dön