29 / 03 / 2024

Yüksek kiralara TOKİ darbesi! Başvuru haberleri bile yetti!

Yüksek kiralara TOKİ darbesi! Başvuru haberleri bile yetti!

Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 13 Eylül'den bu yana ev fiyatlarında düşüşü tetikleyen TOKİ konutları ucuz satışları ile piyasaya yön vermeye başladı.



Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan yaptığı açıklamada, konut alıcılarının beklemeye geçtiğini söyledi. Kredilere gelen sınırlama, alım gücünün düşmesi ve sosyal konut projesi ile piyasada durgunluk baş gösterdiğini belirten Hakan Akdoğan, "Şimdi birçok alıcı sosyal konutta talihini deneyecek. Eve veya arsaya başvuru yapacak, evde gençler varsa onlar da başvuru yapma hakkında sahip.

Sonrasında ekim ayında Emlak Konut öncülüğünde orta gelirli için bir kampanya başlayacak. Tüm bu yeni imkânlar alıcıların elini güçlendirdi" dedi.

Yüksek kiralara TOKİ darbesi! Başvuru haberleri bile yetti!

Düşen talebin fiyatlara etkisini değerlendiren Akdoğan, "Emlak piyasasında fiyatlar düştü denilemez ama hem artış hızında hem de köpük fiyatlarda gerileme var.

Söz gelimi biz 'evinizin değeri en çok 3 milyon lira' dediğimiz halde '3 milyon 250 bin liradan ucuza satmam' diyen müşteri, kredilere gelen sınırlama sonrası 3 milyon seviyesine geldi. Bugün ise talep gerileyince 2 milyon 800 bin lira seviyesine düştü.

Aslında satıcının burnu sürtüldü. 3-4 ay öncesinde her gün bizi arıyor, ne de olsa alıcı çok diye fiyatı sürekli arttırıyorlardı. Şimdi o kişiler gerileyen taleple gerçekçi rakamlara geliyor. Ayrıca alıcı lehine pazarlık payı da arttı" diye konuştu.

 


Geri Dön