20 / 04 / 2024

Yunan adalarında ev fiyatları yüzde 60 ucuzladı!

Yunan adalarında ev fiyatları yüzde 60 ucuzladı!

Türkler, dünyaca ünlü zenginlerin vazgeçemediği Yunan adalarında ev sahibi olmaya başladı. Yunan adalarında ev fiyatları yüzde 60 ucuzladı. Yunanistan'da, son birkaç ayda 9 bin 300 Türk ev aldı...



Ekonomik krizle birlikte ev fiyatlarının yüzde 50-60 düştüğü Yunanistan'da, son birkaç ayda 9 bin 300 Türk ev aldı. Bu evlerin 8 bini ise ülkedeki adalarda bulunuyor. Atina merkezli emlak firması Ploumis'e göre; Türkler'in tercih ettiği evlerin fiyatları ortalama 300 bin euro civarında. Ancak bu evler 2009 yılında 500 bin euro ile 700 bin euro arasında el değiştiriyordu. Yunanistan'daki ağır kriz, evlerin yarı fiyatına düşmesine neden olurken; esnafa da ağır darbe indiriyor. Vergi ve kredilerin altından kalkamayan esnaf, kepenk kapatıyor. 


ESNAF DA KAN AĞLIYOR 

Pek çok esnaf dükkanını kapatırken; çalışmaya devam edenler ise alım gücünün düşmesi nedeniyle iş yapamıyor. Yunanistan Ticaret Genel Sekreterliği, ülkedeki tüm ticaret odalarının verilerine dayanak açıkladığı bilgilerde, geçen yıl 45 bin 23 işyerinin kapandığını ve sadece 40 bin 170'inin yeniden açılabildiğini açıkladı. Küçük işletmeleri temsil eden GSEVEE verilerine göre ise, geçen yılın son 6 ayında yılın ilk yarısına oranla işletmelerde yüzde 82 kötüleşme gerçekleşti. Yine aynı verilere göre yaklaşık 170 bin küçük işletme, yılın sonuna kadar kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. 


Takvim


Geri Dön