29 / 03 / 2024

Yunan şair Kostas Palamas'ın evi 1,6 milyon Euro'ya satışa çıkarıldı!

Yunan şair Kostas Palamas'ın evi 1,6 milyon Euro'ya satışa çıkarıldı!

Yunanistan Kültür Bakanlığı’nın borç yükünden kurtulabilmek için Yunan edebiyatının en önemli şairlerinden Olimpiyat Marşı’nın sözlerinin yazarı olan Kostas Palamas’ın doğup büyüdüğü evi de satışa çıkardı...



Yunan halkını sefalete boğan kriz, tarihi ve kültürel değerleri de alt üst ediyor. Yunanistan Kültür Bakanlığı’nın borç yükünden kurtulabilmek için Atina’nın simgesi Akropol’ü günlük 2 bin dolara kiraya çıkarmasının ardından, şimdi de Yunan edebiyatının en önemli şairlerinden  Olimpiyat Marşı’nın sözlerinin yazarı olan Kostas Palamas’ın doğup büyüdüğü ev de satışta.


Fiyatı 1.6 milyon Euro


Mali kriz şimdilik satışı önlese de Patras kentindeki büyük emlak ofislerinden birinin yetkilisi evin satış fiyatının 1.6 milyon Euro olduğunu belirtiyor. Tarihi neoklasik tarzı ev ihmaller nedeniyle bugün kullanılamayacak durumda. Ziyaretçi olarak şimdilerde fareler ve böceklere ev sahipliği yapan ev bu haliyle adeta bir ‘korku’ evini andırıyor. Şehrin merkezinde yer alan ev son yıllarda sıklıkla yağmalanıyor. Öte yandan krizin pençesindeki Yunanistan’da kültürel mirasların yanı sıra borçtan kurtulmak ve ülke ekonomisini canlandırmak için oteller ve adalar da satışa sunulmuştu.


Ayşe Ekin Gündüz/Star Gazetesi


Geri Dön