24 / 04 / 2024

Yunanistan Türkiye'den zengin turist bekliyor!

Yunanistan Türkiye'den zengin turist bekliyor!

Ekonomik krizin derinden sarstığı Yunanistan, zor günleri iddialı olduğu turizm atağıyla atlatmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Yunan turizmciler Türkiye 'den daha çok turist göndermesini bekliyor.



Yunanistan turizmini tanıtmaya dönük Greek Deluxe Travel Road Show'un ikincisi dün Dubai'nin ardından İstanbul'da, Taksim Intercontinental Hotel'de gerçekleştirildi. Etkinlik, Türk Hava Yolları, TÜRSAB ve Marketing Greece'in katkıları, Yunanistan'ın Türkiye Büyükelçisi Kuriakos Loukakis ile Merkez Makedonya Bölgesi Valisi Apostolos Tzitzikostas'ın katılımıyla yapıldı. İki seansa bölünen etkinliğin ilk bölümünde 'Yunanistan'da lüks tatil deneyimi yaşarken hayallerinizi Akdeniz'in zengin renkleriyle resmedin' başlığı altında, seyahat ürünlerinin tanıtıldığı bir sunum gerçekleştirildi. 



İlk seansın açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Loukakis iki komşu ülkenin turizm alanındaki ilişkilerinin her geçen yıl geliştiğini söyledi. Ülkelerini ziyaret eden Türklerin ilgisinden çok memnun olduklarının altını çizen Kuriakos, "Türkler eskiden daha çok ucuz tatili tercih ederken, artan gelir düzeyine paralel Alarak son yıllarda gurme seyahatler, villa kiralamalar ve lüks tesislerde konaklamalar ağırlık kazandı. Bu talebin artarak süreceğine inanıyoruz ve tüm Türkleri Yunanistan'a davet ediyoruz" dedi. 



Hedef, karşılıklı 1 milyon turist 

TÜRSAB Kurumsal İlişkiler Direktörü Gülberk Aşyapar ise geçtiğimiz yılın verilerini paylaşarak, "Türkiye'ye 36 milyonu aşkın turist geldi ve 34 milyar doları aşan gelir elde edüdi. 2023 hedefimiz 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar dolar gelir" dedi. Aşyapar sözlerini şöyle sürdürdü: "Yunanistan, yurt dışına seyahat eden Türklerin en çok tercih ettiği ikinci ülke, bu nedenle ayrı bir öneme sahip. Geçen yılki rakam 741 bin kişi. Yunanlüar ise 831 bin kişi ile Türkiye'ye gelen yabancı turistler arasında 10'uncu sırada. Her iki ülke de karşılıklı olarak ziyaretleri artırma ve 1 milyon rakamına ulaşma potansiyeline sahip." Etkinliğin ikinci seansında ise Yunan lüks turizm işletmelerinin temsilcileri, Türk acenteleri ile bir araya geldi.



Dünya


Geri Dön