28 / 03 / 2024

Yunus Kılıç Kars projeleri hakkında bilgi aldı!

Yunus Kılıç Kars projeleri hakkında bilgi aldı!

AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, Kars 'ta belediye tarafından yürütülen projeleri yerinde inceleyerek Başkan Bozkuş 'tan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.




AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, Kars'ta hayata geçirilen projeleri ve kent genelinde yapılan çalışmaları yerinde görerek durum değerlendirmesi yaptı.

AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, beraberinde Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, II Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan ve partililerle birlikte Kars'ta belediye tarafından yürütülen projeleri yerinde inceleyerek Başkan Bozkuş'tan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. 

AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, Kars'ta hayata geçirilen projelerin ortaya çıkmasının birileri tarafından gündeme farklı getirilerek, gerek kendilerine ve gerekse belediye başkanlarına yönelik karalama kampanyalarının bilinçli olarak başlatıldığını söyledi. 

Ahmet Arslan; "Tabi bizim iktidar milletvekili olarak, muhalefet milletvekillerinden farkımız şudur. Onlar gerçekten sadece söylüyorlar. Yapılıp, yapılamaz, gerçekleştirilip, gerçekleştirilemez. Ona bakmadan söylemiş olmak için bir takım ifadeler kullanıyorlar. 

Ama bizim farkımız şu biz iktidar milletvekilleriyiz. Biz kürsülerden söylemeyiz. Bir yerlerde konuşmayız. Biz yapılması için ne gerekiyorsa o adımları atarız. Nitekim bugün Kars'a birçok proje gördük. Birçok proje gezdik. Birçok projenin inşaatı devam ediyor. İşte onlar bizim mutfağında görülmeyen kısmında yaptığımız çalışmaların bugün gün yüzüne çıkan, insanımızın hizmetine sunulan ürünlerin sonuçları bu konuda sayın başkanım sağ olsun gerek şehir içindeki asfaltlama konusu, gerek  TOKİ  ile başlattıkları bu Kentsel Dönüşüm gerek istihkam Çay Bahçesini ve Millet Bahçesini özellikle şehrin güzelleşmesi adına dönüştürülmesi, düzenlenmesi, modern görünüp haline getirilmesi konusunda biz Ankara'da adeta dantel örer gibi kapı kapı geziyoruz. Bakanlarımız sağ olsunlar bizleri dinliyorlar. 

Yapılması gerekenler konusunda planlama yapıyorlar. Ancak bir gerçek var ki bütün planlamaların sonuçlarını hemen göremiyorsunuz. Bazen bir sene, bazen iki sene sonra görüyorsunuz. Ve ama bir farkla görüyorsunuz başlandıktan sonra da çok hızlı bir şekilde ilerliyor. İşte bunların hepsi onların sonuçları planlı bir şekilde gerekli yerlerden izin alınmak şartıyla, kurullardan izin almak şartıyla, insanların görüşü alınmak şartıyla başlanıyor. Tekrar söylüyorum bizim farkımız biz gerçekleştiriyoruz. Bazıları gibi sadece gerçekleştirilenlere laf etmekle kalmıyor. Farkımız budur" dedi. 

Kars'ın geldiği noktanın bazı kişileri olduğundan çok rahatsız ettiğini ve yapılan çalışmaları birilerinin nasıl baltalayabilirim hesapları içerisinde olduğuna dikkat çeken Milletvekili Prof. 

Dr. Yunus Kılıç;" "Bunu birileri görünmeye başladıktan sonra gördü. Yani bizim ufkunu yıllar önce başlattığımız, bugün şekillendirdiğimiz bu projeleri, birileri inanın ortaya çıkınca görmeye başladı. Onlar bunun üzerine söz sohbet etmeye başladılar. Biliyorsunuz biz yapılmadan, çıkmadan, şekillenmeden, Sayın Başbakanımızın da talimatı. 'Yapacağınızı söyleyin. Yapamayacağınızdan da bahsetmeyin' biz ortaya çıktıktan sonra, kendi kafamızda evet bu oluyor. Yapılıyor. Ortaya çıktı dedikten sonra bunları genellikle değerlendiriyoruz. Bu tamamen 9 mahalleyi ilgilendiren yaklaşık 7 bin konuttan oluşacak büyük bir projenin ilk ayağıdır. Yavaş yavaş gidecek Bülbül Mahallesi'ne kadar. Kalenin altından dolanıp, Bülbül Mahallesine kadar gidecek bir proje burada tabi mağdur olan fakir olan ödeyemeyecek olan yoksul olanlar öne alınarak bir proje haline getirildi. Hatta belediye buradaki bütün haklarından vatandaş lehine feragat etti. Yani insanların ödeyeceği rakamlar düşün sıkıntı çekmesinler diye şimdi çok güzel projenin ilerlediğini, planlanan zamanda gittiğini gördük. 

Birde şehirde heyecanla hepimizin gördüğü zaman yüzünü güldüren işler var. 

Ciddi asfaltlama çalışmaları var, park bahçe çalışmaları var. Kars'ın küllenmiş, üzeri kapatılmış insanların bu konuda umutlarının da kırıldığı eski bir süreç var. Yapılmamış hiçbir şey, yani altta alt yapıda hiçbir şey yok. Üst yapıda hiçbir şey yok. Göz boyamaya dayalı 3-5 tane faaliyet. Şimdi bunların hepsine el atılıyor. Yavaş yavaş ortaya çıkıyor. 

Bizim olacak Kars, yani ne şekilde bir Kars ortaya çıkaracağımız kafamızda var. Ama birde zamana ihtiyaç. Var. 

Bu zaman bizim lehimize istediklerimizin oluşmasıyla birlikte devam ediyor" diye konuştu. 

"Tarihi doku bozulmadı" Kars'ın her geçen gün değiştiğini görmenin haklı gurunu yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Başta hükümetimize, milletvekillerimize, il teşkilatımıza, il başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim amacımız göreve geldiğimizde hükümetimizin programına yakışır bir şekilde şehrimizin sorunlarına el atmaktı. Bu anlam içerisinde hükümetimizin de ciddi anlamda desteklerini gördük. Burada konutlar yükseliyor. Birileri gelip şu veya bu şekilde eleştire de bulunuyorlar. Tarihi dokunun bozulduğunu buna benzer şeylerden söz ediyorlar. Ama TOKİ kesinlikle hiçbir zaman mevzuatın ötesinde hiçbir iş yapmıyor. Biz böyle bir eylem içinde olsak bile bundan herkesin emin olması lazım. Ne tarihi doku bozuldu. Ne de şehre çirkin bir görüntü kazandırıldı. Biz belediye olarak buranın yollarını yapabilirdik, işte çevre düzenlemesidir, alt yapısıdır ama hiç kimseye konut yapamazdık. Ve kendileri de yapamazdı. Burada şehrin çirkin bir görüntüsü olurdu. TOKİ ile birlikte bu fırsatı yakaladık" şeklinde konuştu. 

Kars'ta yapılan çalışmaları tek tek yakından takip ettiklerini belirten AK Parti II Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Kars'ın yeniden kimliğine döndüğünü vurguladı. AK Partililer daha sonra TOKİ, Cumhuriyet Caddesi'nde ki asfalt çalışmaları, Hayvan Pazan'ndaki çalışmaları, şehir giriş çıkışındaki yol ve kaldırım çalışmalarını ve Kentsel Tasarım Projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde görerek ilgililerden bilgiler aldılar


Erzurum Pusula Gazetesi


Geri Dön