24 / 04 / 2024

Michigan State, İzmir'deki kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi aldı!

Michigan State, İzmir'deki kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi aldı!

Michigan State Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı. Konuk akademisyenler, araştırma yapmaları için İzmir’e öğrenci göndermek istediklerini de söyledi.




Katip Çelebi Üniversitesi ile “Kentsel dönüşümün etkileri” konulu ortak çalışma yürüten Amerika Michigan State Üniversitesi yetkilileri,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muhittin Selvitopu ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Suphi Şahin, Michigan State Üniversitesi Planlama, Tasarım ve İnşaat Bölümü Müdür Yardımcısı Prof. Mark I Wilson ve Küresel Programlama Bölümü Müdürü Kyungsik Irene Shim ile Katip Çelebi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Çete ve Yrd. Doç. Dr Yakup Eğercioğlu’na, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmalar hakkında sunum yapan ve bilgi veren Muhittin Selvitopu, Kadifekale’nin afet yaşanmadan önlem alınan ender projelerden biri olduğunu vurgulayarak, kentin genelinde devam eden tüm kentsel dönüşüm çalışma alanlarında “sosyal dönüşümü” ön planda tuttuklarını vurguladı. 


Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşımından övgüyle söz eden Kyungsik Irene Shim, “Bizim için kentsel dönüşüm projelerinin en can alıcı noktası sosyal boyutudur. Biz çalışmalarımızı sadece mühendis olarak değil sosyal bilimci gözüyle de değerlendiriyoruz” dedi. 


Dönüşüm alanlarını ziyaret sırasında kent hakkında genel bilgiler de alan Mark I Wilson ise EXPO 2020 için düşüncelerini belirterek, İzmir’in ne kadar gelişebileceğini görmek istediklerini ve İzmir’e inandıklarını dile getirdi. 


Shim ve Wilson, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarını çok beğendiklerini dile getirdi. Ortak çalışmalar yapmak istedikleri belirten yabancı akademisyenler, Michigan State Üniversitesi’nden İzmir’e araştırma yapmaları için öğrenci göndermek istediklerini de belirttiler. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön