19 / 04 / 2024

Yunusemre TOKİ Konutları 30 Eylül'de ihaleye çıkıyor!

Yunusemre TOKİ Konutları 30 Eylül'de ihaleye çıkıyor!

Manisa'nın en büyük ilçesi olan 205 bin nüfusa sahip Yunusemre'ye hizmet götürmeye çalışan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, TOKİ ihalesinin 30 Eylül çarşamba günü yapılacağını açıkladı.




Türkiye'nin en büyük ihracat potansiyeline sahip 6-7 ilinden birine eşdeğer ihracat potansiyelinin Yunusemre'de olduğunu vurgulayan Çerçi, "Yeni bir ilçeyiz. Özellikle kentleşmeyle ilgili pek çok sorunumuz var. Bunları çözmek için önemli girişimler yaptık. Yunusemre sınırları içerisinde yeni dönemde Türkiye'nin en büyük toplu konut hamlesinin ilk ayağını 30 Eylül'de ihale ediyoruz. Bütün altyapısıyla, üstyapısıyla, çarşısıyla, pazarıyla, yollarıyla, her şeyiyle bir bütün olarak kent inşa edeceğiz. Böylece Manisa'nın en büyük problemine neşter vurmuş olacağız. Yunusemre'yi çağdaş, modern bir şehir haline getirmemiz lazım. Kent kültürüyle, kent merkeziyle, kent bilinciyle Yunusemre gerçek kimliğine kavuşmuş olacak" diye konuştu.


5 bin 500 konutun önemini bazılarının idrak edemeyeceğine dikkat çeken Çerçi, şunları söyledi: "Yeni bir uydu kentten bahsediyoruz. Önemli girişimler yaptık. Netice de aldık. Akgedik mevkiinde ortalama 5-6 bine varan bir şehir inşa edeceğiz. Burada 25 bin nüfus yaşayacak. Çok büyük bir proje. Manisa'nın geçmiş 6-7 yılına baktığımızda hiç sosyal konut üretilmediğini görürsünüz. Bu da sistemi tamamen kilitlemiş. Dolayısıyla alt gelir gruplarına, dar gelirli insanlarımıza yönelik bugüne kadar bir çalışma yapılmamış. İşte biz bunları yapıyoruz."



Yeni Asır


Geri Dön