25 / 04 / 2024

Yüreğir Kışla sakinleri evlerine taşındı!

Yüreğir Kışla sakinleri evlerine taşındı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Kentsel dönüşümle sadece binaları yenilemiyoruz. Aynı zamanda yeşil alanlar, sosyal donatılar oluşturuyoruz” dedi.



Yüreğir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Kışla 1. Etap kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı, vatandaşlar yeni yuvalarına taşınmaya başladı. Kentsel dönüşümün çok zor bir çalışma olduğunu, yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının ise normalden daha zor olduğunu belirten Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Çok şükür ilk etabı tamamladık. Konut sahibi olan vatandaşlarımız sıcak yuvalarına kavuşuyorlar" dedi.


DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR

Yüreğir'de kentsel dönüşüm şart olduğu için çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 8 ayrı noktada çalışmaların devam ettiğini belirtti. Seyhan, Çukurova ve Yüreğir arasında çok büyük gelişmişlik farkı bulunduğunu belirten Çelikcan, "Mahallelerimizin çoğu ruhsatsız yapılaşmış. Islah imar planlarıyla sadece mülkiyet sorunu çözümü hedeflenmiş. Dar ve düzensiz sokakları olan, yeşili ve sosyal donatısı olmayan mahalleler var" diye konuştu.


KONUTLARINA KAVUŞTULAR

Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üreterek, yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Çelikcan, "Kışla 1. Etap'ta sona geldik. 324 konut, 25 işyeri kentsel dönüşüm sonrasında 772 adet konut ve 43 adet işyeri sayısına ulaşmıştı. Kentsel dönüşümde evleri yıkılan vatandaşlarımız konutlarına taşınıyorlar dedi.


Sabah


Geri Dön