19 / 04 / 2024

Yüreğir'de kentsel dönüşüm hamlesi!

Yüreğir'de kentsel dönüşüm hamlesi!

Adana'nın Yüreğir ilçesinde kentsel dönüşüm hamlesi başladı. İlçede 11 kültürevi, 24 çok amaçlı mahalle evi, 22 spor tesisi, bilim merkezi, kına konağı, 772 konut ve 43 işyerinin yapımı tamamlandı.



Adana'nın Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tamamlanan yeni tesisler hakkında açıklamalarda bulundu. Çelikcan, ilçede 11 kültürevini, Adana'nın en büyük kültür merkezini, 24 çok amaçlı mahalle evini, 22 spor tesisini, bilim merkezini, Adana'nın ilk kına konağını, 772 konut ve 43 işyerinden oluşan ilk yerinde kentsel dönüşüm hamlesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Adana'nın ilk millet bahçesi

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, yeni hizmetlerin açılışını yapacaklarını belirten Çelikcan, 130 dönüm alan üzerine yapılan Adana'nın ilk millet bahçesi inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını söyledi. 

Başkan Çelikcan, şu açıklamalarda bulundu: ''İçerisinde zip coaster, hayal yeli, botanik park, su kayağı tesisi, optimist marina, yelken spor kulübü,seyir terasları,deniz feneri, engelli lokalleri, anfi tiyatro, festival meydanı ve bir çok sosyal donatı yapılıyor. Bunun yanı sıra bisiklet yolları, yürüyüş parkurları, geniş kapasiteli otopark da olacak. Bunun yanı sıra Adana'nın ilk kapalı yüzme havuzu ve spor salonunun da inşaatını tamamladık. Kapalı yüzme havuzu ve spor salonu aynı çatı altında. Spor kompleksimizin içerisinde kapalı yüzme havuzu, voleybol, basketbol sahası, fitnes salonu, bowling salonu, masa tenisi alanı, kafeterya ve büfe, bayanlar ve erkekler için ayrı ayrı tasarlanmış duş ve soyunma odaları yer alıyor."

Yeni tesisin Yüreğir'e kazandırdıklarını anlatan Çelikcan, "Yüreğirli vatandaşlarımız kınalarını artık sokaklarda değil kına konaklarında yapacak. Yavuzlar Mahallemizde ilkini hizmete açtığımız kına konaklarımızın ikincisini Cumhuriyet mahallemize yaptık.  İçerisinde yüzme havuzu, hanımeli pazarı, spor sahaları, halı saha, çocuk parkı ve kına konağından oluşan tesisler tamamlandı, vatandaşların hizmetine açılacak'' diye konuştu.

Yüreğir'in en büyük sosyal konut yatırımı

Yüreğir tarihinin en büyük yatırımı olan sosyal konut projesinin sonuna gelindiğini ifade eden Başkan Çelikcan  şu açıklamalarda bulundu:''Atakent Mahallesine yapılan 644 adet sosyal konutlarımızın içerisinde kapalı yüzme havuzu ve spor salonu, kreş, çocuk oyun alanları ve 55 dönüm alan üzerine kurulu park ve alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Belediyemiz bu satışlarda kar amacı gözetmemektedir. Bütün amacımız uygun fiyatlarla vatandaşlarımızın ev hayalini gerçekleştirmek ve sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlamak. Satışlarımız devam ediyor.''
 


Geri Dön