26 / 04 / 2024

Yüreğir'deki adliye binasının inşaatı TBMM gündeminde!

Yüreğir'deki adliye binasının inşaatı TBMM gündeminde!

Adana Yüreğir'de 2014 yılında yapımına başlanan adliye binasının ne zaman hizmete açılacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bulut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  Adana  Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Yüreğir'de 2014 yılında yapımına başlanan adliye binasının ne zaman hizmete açılacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bulut, sorusunun Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bulut, ''Yatırımda geri plana itilen Adana'da var olan projeler dahi tamamlanmamakta, akıbetleri yılan hikayesine dönmektedir. 5 yıldır bir türlü hizmete açılmayan yeni Adana Stadyumu, Adana'ya ve Adanalılara ağır bir boç yükü oluşturan kentin geleceğine ipotek koyan metrı bunlardn sadece birkaçıdır'' dedi.

Bulut, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''5 yıl önce Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Bakanlığı tarafından yapımına başlanan 2016 yılında hizmete gireceği belirtilen Yüreğir'deki yeni adliye binası aradan geçen süreye rağmen bitirilmemiştir. 58 bin metrekare alana inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük, en modern 3'üncü adliyesi olması beklenen yeni Adliye binasının yüzde 95'i tamamlanmış, kalan kısım için çalışmalar durmuştur. Yeni Adliye binası inşaatının yüklenici firmanın ekonomik darboğaza girdiği, ihaleye yönelik tasfiye süreci başlatıldığı belirtilmektedir.''

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut'un soruları: 
1- 2014 yılında temeli atılan, 2016 yılında hizmete açılacağı söylenen yeni adliye binasındaki gecikme neden kaynaklanmaktadır?
2- Yeni adliye binasının kalan yüzde 5'lik kısmının yapımı için ihale ne zaman açılacaktır?
3- Yüklenici firmanın tahliyesine yönelik süreç ne zaman bitirilecektir?
4- Adliye binası ne zaman hizmete açılacak, yargı mensuplarının ve vatandaşların mağduriyeti ne zaman giderilecektir?
5- Binanın gecikmeden kaynaklı maliyeti ne olmuştur? Bu zarar kim tarafından karşılanacaktır?


Geri Dön