23 / 04 / 2024

Hükümetten ev satan pazarlamacıya 600 bin lira destek! Organizasyon yapana ise 1 milyon 200 bin

Hükümetten ev satan pazarlamacıya 600 bin lira destek! Organizasyon yapana ise 1 milyon 200 bin

Ticaret Bakanlığı gayrimenkul hizmetlerine vereceği desteklerle ilgili açıklama yaptı. Yurt dışına konut pazarlayan emlakçılara yıllık 600 bin lira destek verilecek.



5448 sayılı Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı yayınlandı. 142 maddeden oluşan bu kararın 3’üncü bölümü, yurt dışına gayrimenkul pazarlayan emlakçılara verilecek desteklere ayrıldı.

Buna göre; pazara giriş belgeleri desteğinin üst limiti yıllık 1,8 milyon TL olacak. Birim açılması ve işletilmesiyle ilgili belgelendirme giderleri için 5 yıl boyunca yüzde 50 oranında ve yıllık en fazla 720 bin TL tutarında destek verilecek. Yıllık 1,8 milyon TL'ye kadar reklam ve tanıtım giderleri desteği verilecek. Fuarlara ve etkinliklere katılım için etkinlik başına 300 bin TL'ye kadar destek sağlanacak. Film ve dizilerde ürün yerleştirme için yıllık en fazla 600 bin TL destek sağlanacak. Sanal fuar organizasyon desteği, faaliyet başına 600 bin TL; yarışma ve etkinlik desteği, etkinlik başına 1,2 milyon TL olacak.

Açıklamada, sağlanacak destekler şöyle sıralandı:

YILLIK 600 BİN LİRA DESTEK

Yararlanıcıların yurt içinde tescil edilmiş markalarının yurt dışında tesciline ve korunmasına ilişkin giderleri yüzde 50 oranında ve yıllık en fazla 600 bin TL tutarında desteklenecek.

Yararlanıcıların en fazla 5 birimin vergi, resim ve harç dahil brüt ve kira komisyon giderleri ile birimlerin açılması ve/veya işletilmesine ilişkin belgelendirme giderleri en fazla 5 yıl boyunca yüzde 50 oranında ve birim başına yıllık en fazla 720 bin TL tutarında desteklenecek.


Geri Dön