24 / 04 / 2024

Yusuf Ziya Günaydın: Çünür Paris olacak!

Yusuf Ziya Günaydın: Çünür Paris olacak!

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın "Geleceğin Paris'i" olarak nitelendirdiği Çünür Mahallesinde bir projeyi daha uygulamak istiyor. Günaydın: "Deyim yerindeyse Çünür yeniden doğacak." dedi.



Yenişehir projesiyle toplu konutların yapılmaya başlandığı Çünür'e Başkan Günaydın Yeni otogar Projesini kazandırmak istiyor. Otogarın yapılacağı 162 dönümlük arazide hak sahipleriyle bir araya gelen Başkan Günaydın, otogarın yüzde 98 buraya yapılacağını, Çünür'ün de böylece yeniden doğacağını söyledi. 


Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Sosyal Tesislerinde Otogar Projesini uygulamak istediği yerdeki arazi sahipleriyle buluştu. Yeni otogar projesini halka daha detaylı anlatan Günaydın, Çünur'den mutlu ayrıldı. Toplantıdan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Günaydın Çünüı^ün modernleşmesi için Yeni Otogar Yeni Şehir Projelerini yapmakta kararlı olduklarını iletti. Başkan Günaydın "Çünür aslında şans sahibi oluyor. Biz mahalle sakinlerine konuyu anlattık ve bazı arkadaşlarımızın mağdur olmaması için bir komisyon kurulmasına karar verdik. Bu komisyon mahalle sakinlerini oluşturduğu bir komisyon olacak. Şu anda yüzde 98 tamam. Komisyondan çıkacak kararla birlikte inşallah Yeni Otogar"ı Çünür' inşa edeceğiz"dedi. 


CÜNÜR MODERN BİR KENT OLACAK 


Çünür'ün 20-30 yıl geçmeden modern bir kent görünümüne kavuşacağını akataran Başkan Günaydın, açıklamasında şunlara yer verdi: "Deyim yerindeyse Çünür yeniden doğacak. Yeni bir Çünür'ü ve otogarı yapmakla bu başlamış olacak. 

Bu benim dönemimde olmazsa benden sonra olacak. Şans Çünür'e vurdu. Bir yıldız düşüyor onun da sahibi Çünür oldu. Üniversitenin de bu tarafta olması bir avantaj. Şehir artık yenilecek. Şehir merkezi sıkışıyor. Yeni bir şehrin önemli adımı Çünür"den başlıyor. 

Çünür halkı anlayışlı. 

Birkaç arkadaşımız bizim başka yerimiz yok dedi. Onları da anlıyoruz. Komisyon kuracaklar. Sorunları çözme yetkilisi o komisyon olacak. Dükkan isteyenler var. Azınlıkta satmak isteyenler var. 


" CÜNÜR PARİS OLACAK"


Çocuklar için Çünür, Paris olacak. Hem şehri yenilemiş ve güzelleştirmiş olacağız. Her yeni şehir daha güzel olur. Çünür'e bütünsel bakıyorum. Çünür tamamen değişiyor. Her şey planlanıyor. Şehir meydanı korunacak. Ben oraya otogar yapmıyorum yaşayan bir kent orası. Otogar onun içinde bir parça. Yapılacak otogarda Çünür tepesine tepeden bakacak bir kule de yapılacak. Yeni Çünür'ün 20-30 metre yolları var. 


Orası bambaşka bir yer oluyor. Ati tarafta bir yerimiz var. TOKİ'nin civarında çok inşaat yapılıyor. Ama oranın altyapılan yoktu. Hele TOKİ'nin altyapısı hiç yok. Bodrumlannı pislik basmaya başlamıştı. 1800 metre kazdık ana şebekeye ulaştırdık. Çünür'ün altyapısı yüzde 80'i bitti. Kalan kısımda yapılacak. 


"İSPARTA'YA DA BOYUTUMU AŞAN PROJELER YAPMAK İSTİYORUM" 


Otogar projesi muhteşem olacak, benim Türkiye'de bizzat yaptığım ve yaptırdığım projeler var. Kütahya'da 100 dönüm üzerine oturan otogar projesi benimdir. Oranın işletmesi biraz zayıf. O yüzden burada farklı bir işletme kuracağız. Türkiye'nin çok yerlerine hizmetlerim oluyor. En az hizmet verdiğimiz yer belediye başkanı olmama rağmen İsparta'ya verdiğimi düşünüyorum. Nevşehir'in üniversitesini 1000 dönüm üzerinde kurdum. Bunlar benim boyutumu aşan projeler. İsparta'ya da boyutumu aşan proje yapalım. Bu otogar projesi onlardan bir tanesi. Başka büyük projelerimizde olacak. 

Ama Çünür'e otogarın yapılması lazım."


ARAZİ SAHİPLERİNİN İSTEKLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ 


Başkan Günaydın, "Otogarı tamamladığımızda şehrin yeni merkezi Çünür olacak" diyerek, arazi sahiplerine "Ortak akılla bu işi başarırız. Bunu sağlayamazsak bu iş uzar. 


Çünür Mahallemizin ve şehrimizin gelişmesini istiyorum. Hizmet için varız. İsparta'mızın iyi bir otogara ihtiyacı var. 

Burada 162 dönümlük bir otogar alanımız bulunuyor. Bu alanla ilgili projemizi hazırladık, projemizin içerisinde bir yaşam merkezimiz bulunuyor. Mağazalar koyduk, bir kule yapacağız. Restoranlar, dükkanlar yer alacak" görüşlerinde bulundu. 


Arazi sahiplerinin konunun çözümü noktasında isteklerinin ön planda olduğunu ve arazinin istekler doğrultusunda çözüme kavuşturulacağını dile getiren Günaydın, "Arsa karşılığında yapılacak projeden dükkan isteyen vatandaşlarımız oldu. 


İstemeyenlere parası ödenecek. Hazırladığımız proje yaklaşık 3035 milyon liraya mal olacak. Vatandaşlarımızın dükkan alması durumunda da belediye ile vatandaşlarımız ortak olmuş oluyor" ifadelerinde bulundu. 


Isparta Postası


Geri Dön