19 / 04 / 2024

Yusufeli Afet Konutları Nisan'da teslim edilecek!

Yusufeli Afet Konutları Nisan'da teslim edilecek!

Artvin Yusufeli'nde geçen sene çıkan yangında 41 ev, 1 konak, 1 iş yeri, 64 ahır ve 2 misafirhane zarar görmüştü. TOKİ tarafından yenileri inşa edilen proje de çalışmalar devam ediyor.



Yusufeli Dereiçi köyünde  TOKİ  zarar gören konutlar yerine yenilerini inşa ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Artvin'in Yusufeli ilçesi olan Dereiçi köyünde geçtiğimiz sene 17 Mart'ta meydana gelen yangında konutları zarar gören köy sakinleri için yeniden yapılan konutların yapımı devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından sürdürülen projede Dereiçi köyünde yeni yapılan konutların inşasına geçen sene Eylül ayında başlanmıştı. 41 ev, 1 köy konağı, 2 misafirhane, 1 iş yeriile 64 ahır ve samanlığı kapsayan projede, yüzde 65 oranında tamamlandı.

Yusufeli Afet Konutları Nisan da teslim edilecek!

Dereiçi köyü muhtarı Sabri Duman meydane gelen yangına yönelik açıklama yaptı.
Yaşanan afetin üzerinden 9 ay geçtiğini söyleyen Sabri Duman, "Devletimiz her gün halimizi, hatırımızı sordu. İhtiyaçlarımızı giderdi. Buradaki çalışmaları takip etti. Kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına bizim derdimizle dertlenen herkese teşekkür ediyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devletimiz yangının ikinci günü iki bakanıyla buradaydı. O gün bugün yaralarımız sarılıyor, yeni konutlarımız yapılıyor." dedi.

Köy muhtarı Duman, yapılacak konutların 7 bloktan oluştuğunu söyleyerek, 4 bloğun tamamlandığını 3 blokta ise çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Yusufeli Afet Konutları Nisan da teslim edilecek!

Köy sakinlerinin geçici konutlarda kaldığını kaydeden Duman, "Vatandaşlarımız şu an geçici konutlarında. Dışarıda kalan kimse yok. Her ne kadar geçici konutlarda olsalar da misafir sayılırlar. O nedenle yeni kalıcı evlerimize yerleşeceğimiz günü sabırla bekliyoruz. Bugüne kadar yapılan işlerden çok memnunuz. Devletimiz arkamızda." diye konuştu.

- "En geç nisan, mayısta teslim edilecek"

Yangında çok fazla ahırın zarar gördüğünün altını çizen Sabri Duman sözlerine şöyle devam etti:

"Hayvanları yanan vatandaşlarımıza devletimiz hayvanlarını verdi. Ahır ve samanlıkların da büyük bölümü yapıldı. Ahır ve samanlıklarımız 16 blok halinde inşa ediliyor. Her blokta 4 ahır, samanlık olmak üzere toplamda modern 64 ahır samanlık yapılıyor. İnşaatlar çok hızlı ilerliyor. Biz bu denli hızlı olacağını beklemiyorduk. TOKİ tarafından yapılan inşaatlarımız en geç nisan, mayısta bitmiş olup hak sahiplerine teslim edilecek inşallah.

Yusufeli Afet Konutları Nisan da teslim edilecek!

Yangın sonrası yapılan hizmeti görünce herkes çok memnun ve devletimize müteşekkir. Türkiye'nin her yerinden bizlere yardım geldi. Biz ihtiyacımızdan fazlasını kabul etmedik. Bunun vebaline girmek istemedik."

Artvin'de yanan evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor!

Artvin Yusufeli'nde 2 bin 698 konutun inşaatı tamamlandı!


Geri Dön