28 / 03 / 2024

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut sular altında kalacak!

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut sular altında kalacak!

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sular altında kalacak...



Dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ederken baraj sebebiyle sular altında kalacak Tekkale köyünde ise taşınma hareketliliği başladı. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; baraja su verilmesiyle ilçe merkezi ile 4 köydeki yaklaşık 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sular altında kalacak.

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden ve tamamlandığında 270 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı sebebiyle sular altında kalacak Tekkale köyü sakinleri, taşınma işlemlerine başladı.

İlçe merkezi ile 4 köydeki yaklaşık 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sular altında kalacak.

6 KEZ MERKEZ DEĞİŞTİ

150 yıllık tarihinde 6 kez değiştirilen ilçe merkezi bir kez daha yer değiştirecek. İlçe merkezinin Yansıtıcılar mevkiinde kurulacak yeni yerleşim yerine taşınması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Sular altında kalacak 4 köyden biri olan Tekkale köyünde yaşayan vatandaşlar, topraklarını terk edecekleri için üzüldüklerini, yeni yerleşim yerinin de köyleri gibi güzel olmasını istediklerini belirtiyor. Köylerine veda etmeye hazırlanan vatandaşlar, evlerinde tadilat yapmıyor, yeni tarım alanları açmıyor.

Yusufeli Barajı na su verilmesiyle 5 bin konut sular altında kalacak!

İNŞALLAH KÖYÜMÜZÜ ARAMAYIZ'

Köylerinin sular altında kalmasından dolayı üzgün olduğunu dile getiren Asiye Uyumaz, "İnşallah daha güzel yerlerde yaşarız, inşallah köyümüzü aramayız” diye konuştu.

Yıllardır Tekkale köyünde yaşadığını söyleyen Fatma Şahin de barajdan dolayı köyün sular altında kalacağını, yeni yerleşim yerinin de güzel olmasını dilediğini belirtti.

Fırıncı Asım Şahin ise yeni yerleşim yerinin yapıldığına dikkat çekerek, iş yerini yeni Yusufeli’ne taşıyacaklarını ve hizmet vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Yusufeli Barajı'nın şantiyesinde 4 bin 500 işçiye yaşam alanı hazırlandı!

Yusufeli Barajı 200 metreye ulaştı!


Geri Dön