18 / 04 / 2024

Yusufeli Barajı'nda son durum ne?

Yusufeli Barajı'nda son durum ne?

Yusufeli´nin yeniden yerleşim sorununu kolaylaştıracak çalışmaların ana gövdesini oluşturan İskan Kanunu´na geçici 8. Maddenin eklenmesiyle uzun zamandır Yusufeli´nin beklediği Bakanlar Kurulu Kararı bugün itibariyle Resmi Gazete'de yayımlandı.



Yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile iskan mevzuatı açısından önemli bir aşama kaydedilmiş oldu. Yusufeli ile birlikte ilk olacak bu Bakanlar Kurulu Kararı iskan mevzuatı açısından başka yerlere de örneklik teşkil edecek.

Yayımlanan mevzuat aşağıdaki gibi olup konuyla ilgili açıklamalar daha sonraki süreçlerde de yöre halkıyla paylaşılacak.

 

Bu süreçlerin aşılması ile ilgili bir açıklama yapan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, "bu mevzuatın oluşmasında büyük emekleri geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bakan ve bürokratlarına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik Bey´e, yoğun emeklerinden ötürü Artvin Milletvekilimiz Dr. İsrafil Kışla Bey´ e ve ilçe kaymakamımız Ömer Dereci Bey´e şükranlarımı sunuyorum." Dedi.


Artvin'in Sesi Gazetesi


Geri Dön