26 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne?

Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne?

Döviz kurunda yaşanan durgunluklar sonrası konut kredisi faiz oranlarında son durum ne oldu? İşte bankaların güncel konut kredisi faiz oranları...



Mart ayının son haftasından bu yana konut kredileri faiz oranlarında yaşanan yükselişlerin ardından faiz oranları yeniden düşüşe geçti. 11 Haziran 2019 gününden bu yana faiz oranlarına düşüşler devam ediyor. Haberport'ta yer alan habere göre,  döviz kurunda yaşanan dengelenme sonrasında faiz oranları da geri çekilmeye başladı. Yaşanan bu dengelenmeler petrolün varil fiyatına, faiz oranlarına ve yurtiçi gelişmeleri de beraberinde getirdi. 

Denizbank’tan 16 Puan Faiz Artırımı Kararı 

Bankalar, döviz kurunda yaşananlara bağlı olarak faiz oranlarını da güncelliyor. ABD dolarının düşüş eğilimini sürdürmesi halinde bankaların da yine faiz oranlarını düşüreceği belirtiliyor. Fakat henüz bir dengelenme söz konusu değil. Geçtiğimiz gün döviz kurunda yaşanan hareketlilikler sonrası Denizbank kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını 16 puan artırma kararı aldı.

Nisan ve Mayıs aylarında yaşanan hareketlilik sonucunda konut kredisi faiz oranı yüzde 2.09 seviyesine gerilerken, 100 bin TL konut kredisi kullanımları için minimum faiz oranı yüzde 1.55 bandında seyrediyor. Özel bankalarda ise konut kredisi faiz oranı yüzde 1.65 seviyesine karar geriledi.

Hafta içerisinde ICBC Bank, Akbank, Şekerbank, Garanti BBVA konut kredisi faizlerini düşürme kararı aldı. 

120 Ay Vadeli Konut Kredisi Faiz Oranları 

An itibariyle 120 ay vadeli konut kredisi için; Akbank yüzde 2.06, Şekerbank yüzde 2.47, HSBC yüzde 2.25, ING Bank yüzde 1.74, Garanti BBVA yüzde 1.85, Denizbank yüzde 2.05, ICBC yüzde 1.65 faiz uygulamakta. 

En Uygun Konut Kredisi Hesaplama 

En uygun faiz oranıyla 60 ay vadeli 150 bin  TL konut kredisi için ödenmesi gereken aylık taksit tutarı 3 bin 950 TL iken, 120 ay vadede bu tutar 2 bin 880 TL’ye tekabül etmekte. 10 yıl vadeli konut kredisinde bankaya ödenecek toplam tutar ise 245 bin TL.

 

Hangi bankaların konut kredisi faiz oranları arttı?

Konut kredisinde faiz dur durak bilmiyor!


Geri Dön