26 / 04 / 2024

Yusufeli Barajı'nın inşaatı hızlandı!

Yusufeli Barajı'nın inşaatı hızlandı!

Artvin'de yapımı devam eden Yusufeli Barajı'nda sona yaklaşılıyor. Yeni yerleşim alanının altyapı çalışmaları yüzde 95 tamamlandı.



Artvin'de yapımı hızla devam Yusufeli Barajı ve HES projesinde sona gelindi. Yeni yerleşim alanının altyapı çalışmaları yüzde 95 tamamlanırken bina inşaatlarındaki çalışmalar hızla sürüyor.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, tamamlandığında 275 metre yüksekliğe sahip olacak Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak projenin yapımına 26 Şubat 2013'te başlandı. 

Ülke ekonomisine yılda yaklaşık 600 milyon liralık katkı sağlaması planlanan proje için  Yansıtıcılar-Sakut mevkisinde, yaklaşık 150 hektarlık alan imara açıldı. Proje kapsamında 1. ve 3. bölgede altyapı çalışmaları tamamlanırken 2. bölgedeki çalışmaların 15 Kasım'a kadar tamamlanması hedefleniyor. 

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, 3. bölgede 15 Temmuz 2017 itibarıyla  TOKİ  tarafından 334 konut, 6 dükkan, 24 derslikli lise, sağlık ocağı ile ilçe jandarma komutanlığı yapımın sürdüğünü belirterek  bu binalardaki kaba inşaatın yüzde 73'ünün tamamlandığını açıkladı. 

Yerel yöneticiler olarak yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini vurgulayan Aytekin, "1. bölgedeki altyapı çalışmaları 12 Şubat 2018 itibarıyla tamamlanmış olup üst yapı çalışmalarına engel bir durum bulunmamaktadır. Bu bölgede yer alan hükümet konağı, ilçe emniyet amirliği, adliye, PTT, kütüphane, spor salonu, cami, müftülük, öğretmen evi ve ortaokul inşaatı ile çevre düzenlemesi işinin ihalesi yapıldı. Bölgedeki binaların temel kazı çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön