28 / 03 / 2024

Yusufeli'ndeki yeni ev ve iş yerlerinin kura çekilişi 13-14 Temmuz'da!

Yusufeli'ndeki yeni ev ve iş yerlerinin kura çekilişi 13-14 Temmuz'da!

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki yeni ev ve iş yerlerinin kura çekilişi 13-14 Temmuz'da gerçekleştirilecek.



Kuzeydoğu Anadolu’nun en büyük nehirleri arasında yer alan Artvin Çoruh Nehri üzerinde, 26 Şubat 2013'te dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferansla temeli atma töreni yapılan Yusufeli Barajı ve HES projesi inşaatında son aşamaya gelindi. 

Yusufeli ndeki yeni ev ve iş yerlerinin kura çekilişi 13-14 Temmuz da!

7. KEZ TAŞINACAK

Tarihi boyunca 7. defa taşınacak olan Yusufeli'nin sonbaharda yeni yerine taşınacağı bildirildi. Yusufeli'nde halkın yeni yaşam ve iş yeri alanları da gerçekleştirilecek olan kura çekimi ile belli olacak. Kura çekimi 13-14 Temmuz 2021 tarihinde çekilecek.  

Yusufeli ndeki yeni ev ve iş yerlerinin kura çekilişi 13-14 Temmuz da!

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Yılmaz Doruk, şöyle konuştu:

“Yeni yerleşim yerinde de yapılaşma hızla devam ediyor. İnşallah 13-14 Temmuz günlerinde konut ve iş yerleri için kura çekimleri yapılacak. Bizler de kura çekimi öncesi yapılacaklar noktasında bir araya geldik, bazı kararlar aldık. En az sorunla vatandaşımızı yeni konutlarıyla buluşturacağız. Kura çekiminin ardından yürütülecek işler var, o nedenle yine bir süreç gerekiyor. Konutlar en kısa sürede tamamlanarak, vatandaşlarımızın taşınmasını arzu ediyoruz. Yıl sonu itibarıyla su tutma işlemine de başlayacağız. Tüm uygulamalar iskan kanunu çerçevesinde yapılıyor. Bu kapsamda hak sahiplikleri belirleniyor. Mağdur olan vatandaşlarımız için de değişik şekillerde mağduriyetlerini gidermeye çalışıyoruz. Köylerin kurasını 13 Temmuz’da yapmayacağız ama su tutma tarihine paralel olarak köylerimizde de yerleşime geçmiş olacağız. 70 kilometre yeni yol yapılıyor, viyadük ve tünel çalışmaları devam ediyor, herhangi bir sıkıntı yok ve çalışmalarda sona yaklaşıldı.” 

Yusufeli ilçesinin taşınma tarihi belli oldu!


Geri Dön