27 / 04 / 2024

Yuvako: Emlak danışmanlığını dijitalleştirdi!

Yuvako: Emlak danışmanlığını dijitalleştirdi!

Emlak danışmanlığını dijital hale getiren Yuvako kurucusu Altay Tınar, "Şu anda Miami ve İstanbul çapında hizmet veriyoruz. Önümüzdeki dönemde büyük şehirler öncelikli olmak üzere Türkiye geneline yayılmayı hedefliyoruz" diyor.



Emlak danışmanlığını dijital hale getiren Yuvako, Melih Herman, Selen Erdem, Can Erenberk ve Altay Tınar tarafından kuruldu. 2017 başında Miami'de ilk yurtdışı şubelerini açtıklarını söyleyen sitenin kurucularından Altay Tınar, "Şu anda Miami ve İstanbul çapında hizmet veriyoruz. Önümüzdeki dönemde büyük şehirler öncelikli olmak üzere Türkiye geneline yayılmayı hedefliyoruz" diyor. 


Gayrimenkul alım satımı, yabancı şirketlerin Türkiye'ye girmesi ve gayrimenkul danışmanlığı mesleğinin ortaya çıkmasıyla çok daha profesyonel bir hale geldi. Bugün belli markaların çatısı altında hizmet veren eğitimli danışmanlarla gayrimenkul alım satımı yapmak mümkün. Dört girişimcinin kurduğu Yuvako ise bu işi bir üst boyuta taşıyor. Melih Herman, Selen Erdem, Can Erenberk ve Altay Tınar'ın kurduğu Yuvako, emlak danışmanlığı işini dijital hale getiriyor. 


Daha önce uluslararası şirket ve internet girişimlerinde ticaret, pazarlama, teknolojik çözümler ve akıllı uygulamalar üzerine çalışan girişimciler, sektörde farklılık yaratma fikriyle yola çıkıyor. Gayrimenkul alım satımının bir insanın hayatındaki en önemli ticari kararlardan biri olduğuna dikkat çeken Altay Tınar, "Bu aynı zamanda zorlu bir süreç. Bu kararın Türkiye'de hala klasik emlakçı modeli çerçevesinde düşük bir müşteri memnuniyeti ve sınırlı bir verim ile verilmesi. bizim gibi yenilikçi teknolojilere hakim bir ekipte çok daha iyisinin mümkün olduğu fikrini uyandırdı" diyor. 


Bu sayede gayrimenkul satmak ya da almak isteyen kişilerin yaşadığı problemlere teknolojik ve müşteri memnuniyeti odaklı çözümler sunan; onların daha hızlı ve kolay anlaşmalar yapmalarını sağlayan Yuvako ortaya çıkıyor. Yuvako üzerine çalışmaya 2016'nın nisan ayında başlayan girişimciler kaynaklarını öncelikle doğru ekibi toplamak için ayırıyor ve aynı yılın ekim ayında ürünü piyasaya sunuyor. 


Yeni nesil teknoloji kullanıyor 


Yuvako'yu kısaca yeni nesil ve teknolojik bir gayrimenkul ofisi olarak tanımlamak mümkün. Site, evini kısa zamanda satmak isteyen ya da yeni bir ev almak isteyen kişilerin tüm ihtiyaçlarını. sürecin en başından tapuda son imzaya kadar takip edip, her aşamada modern ve teknolojik metotlar ile çözüm üretiyor. Tınar, internet, yazılım ve pazarlama alanında akıllı teknolojileri ileri seviyede kullanmalarının eski alternatifler arasında farklılaşarak öne çıkmalarını sağladığını söylüyor. 


Günümüz şartlarında hızlı ev satabilmek için klasik yöntemlerden fazlasını yapmak çok önemli. Afiş asmak ve bilinen ilan sitelerini kullanmanın öteside, ciddi alıcılara hızla ulaşacak satışpazarlama aktivitelerini kurgulamak gerekiyor. Yuvako, diğer emlak ofislerinin kullanmadığı teknolojik yöntemleri kullanıyor. 


Örneğin bağımsız kurumlara profesyonel ve tarafsız değerleme raporları hazırlatıyor. İnternette ve geleneksel mecralarda modern pazarlama aktiviteleri kurguluyor. Tınar, böylece klasik yöntemlere göre 10 kata kadar daha fazla talep oluşturarak, evin kısa sürede doğru fiyata satılmasını sağladıklarını söylüyor.

 

Yuvako, öncelikle satmak istediğiniz evi Türkiye'de bir ilk olan teknolojisi sayesinde 3D ortamda oda oda doiaşılabilir hale getiriyor. Bu da aynı anda yüzlerce kişinin evi bizzat yerinde görmek zorunda kalmadan oradaymış gibi incelemesini ve sadece ciddi alıcıların ziyaret etmesini sağlıyor. Özellikle satışa çıkarttığı evde halen oturan ya da kiracısı olan mülk sahiplerinin bu yöntemi ev sakinlerini neredeyse hiç rahatsız etmediği için avantajlı bulduğunu söyleyen Tınar, "Ek olarak, evin ve çevrenin profesyonel fotoğraf ve video çekimi de kurgulanır. 


Yuvako eviniz için ürettiği bu özel içeriği, Facebook, Instagram, Voutube, Google vs. kanallardan ciddi alıcıların önüne çıkartmak için yatırım yapar. Bu sayede eski ve bilinen emlakçı yöntemlerine göre çok daha kısa sürede satış yapabildiğimizi defalarca gördük" diyor. 


Yuvako'nun şu anda portföyünde yüzlerce ikinci el konut ve 13 adet sıfır inşaat projesi bulunuyor. Bugüne kadar 3 binin üzerinde alıcı ve satıcı adayı hizmetlerden faydalanmak için siteye başvurdu. Bireysel satıcıların yanında inşaat firmaları da potansiyel alıcılara ulaşıp projelerini hızlıca satmak için Yuvako'yu kullanıyor. Yeni projelere yönelik, alıcı adaylarını doğrudan onların satış ofislerine yönlendirilen çalışma modelleri bulunuyor. Projelerin örnek daireleri internette üç boyutlu gezilebilir hale getirebiliyor. 


Deneyimli ofislerle anlaşıyor

 

Her ay 10'un üzerinde satış ve kiralama anlaşmasına aracılık ettiklerini söyleyen Tınar, "Bu rakam da hızla anmakta. Çok yakında hedefimizde bu rakamı günde bir eve kadar yükseltmek var. Bu yılı bizim için farklı büyüme metotlarını birlikte kurgulayıp uygulama yılı olarak öngörüyoruz" diyor. 


Yuvako'nun yenilikçi ve müşteri memnuniyeti odaklı felsefesine inanan tecrübeli ofisler ile birlikte çalışmalar yürütmeye başladı. Bunun ilk örneğini İstanbul'da Zekeriyaköy'ün köklü gayrimenkul ofislerinden Vis Gayrimenkul ile başlatan şirket, 2017 yılı başından beri Zekeriyaköy bölgesinde YuvakoVis markası altında hizmet veriyor. 


Şu anda İstanbul çapında gayrimenkul danışmanlığı hizmeti verdiklerini söyleyen Altay Tınar, önümüzdeki dönemde büyük şehirler öncelikli olmak üzere Türkiye geneline yayılmayı hedeflediklerini belirtiyor. Yaklaşık 1 milyon TL yatırımla kurulan Yuvako. henüz hiç yatırım almadı. Tınar, büyüme planlan çerçevesinde Yuvako'ya katkı sağlayacak birikim ve deneyimde yatırımcılar ile de görüşmelerinin sürdüğünü söylüyor. 


GarantiPartners'dan destek alıyor 


Yuvako'yu kurarken gayrimenkul danışmanlığı gibi geleneksel ve eski yöntemler ile çalışan bir sektörün ancak teknoloji girişimcileri tarafından değiştirilebileceğine inandıklarını söyleyen Tınar, bu nedenle Garanti Bankası'nın teknoloji ve inovasyona değer veren girişimcileri desteklemek için kurduğu GarantiPartners'ı dayatandan takip ettiklerini belirtiyor. Yuvako'nun internet üzerinden üç boyutlu ev gezme teknolojileri, akıllı eşleştirme algoritmaları ve modern pazarlama yöntemlerinin GarantiPartners felsefesi örtüşen alanlar olarak öne çıktığım belirten Tınar, "Bu sayede biz de GarantiPartners bünyesine katüan Türkiye'deki ilk gayrimenkul danışmanlığı şirketi olduk" diyor. 



Miami'de ofis açtı 


Şirket, ilk yurtdışı açılımını ABD Miami'den yaptı. 2017 yılının başında ABD Miami'de ofis açtıklarım söyleyen Tınar, "Birçok yatırımcımız düşük kira çarpanları ve diğer avantajları nedeniyle Miami'den ev almaya sıcak bakıyor. Yurtdışı projeleri Yuvako için aynı zamanda önemli bir büyüme stratejisi olarak da öne çıkıyor" diyor. 




Ekonomist EK 


Geri Dön