27 / 04 / 2024

Yuvataş'tan Kurtköy'e 450 konutluk proje geliyor

Yuvataş'tan Kurtköy'e 450 konutluk proje geliyor

Yuvataş İnşaat, Kurtköy'de bulunan Alize Park ve Tepepark projelerine bir yenisini daha ekliyor.



Yuvataş İnşaat, Kurtköy'de bulunan Alize Park ve Tepepark projelerine bir yenisini daha ekliyor. Krize rağmen yatırıma ara vermediklerini vurgulayan Yuvataş İnşaat Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, yılın son çeyreğinde bölgede 450 konutluk bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. 25 bin metrekarelik alan üzerinde yer alacak projenin yatırım miktarının henüz belirlenmediğini anlatan Ervardar, "Krizin devam etmesine rağmen yatırımlarımızı hiç yarıda bırakmadık. Kriz sonrasında Kurtköy'ün çok değerlenebileceğini ve yatırımlarımızdan kazançlı çıkabileceğimizi öngörüyoruz" dedi.
Kurtköy'ün altyapısının çok düzgün olduğunu ve çarpık yapılaşmanın olmadığını vurgulayan Ervardar, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yatırımın tamamlanmasıyla, bölgeye 15-20 bin kişinin taşınacağını tahmin ettiklerini söyledi. Kurtköy'de alışveriş merkezlerinin de artmaya başladığına dikkat çeken Ervardar, "Kurtköy'ün değerlenmesi için yapılması gereken herşey yapıldı. Ulaşım da kolaylaştırılmaya çalışılıyor. Marmaray'ın bölgeye gelmesiyle alternatif taşıma yöntemi de oluşacak. İnşaatı devam eden rezidanslar kısa sürede tamamlanacak. Her geçen ay Kurtköy'de yenilikler görüyoruz. Bölgede ev fiyatları da oldukça ucuz" diye konuştu. Kurtköy'deki 120 metrekarelik 2+1 evleri 185 bin TL civarında fiyatlardan sattıklarını kaydeden Ervardar, kriz nedeniyle ekim ayından beri fiyatlarına zam yapmadıklarını, piyasaların kıpırdamaya başlaması halinde fiyatlarda güncelleme yapacaklarını ifade etti.

Şehir içinde arsa üretimi sağlanmalı
Şehir içinde arsa stoğu kalmadığına dikkat çeken Ervardar, arsa üretiminin de çok zor olduğunu söyledi. Şehir içinde arsa bulabildikleri takdirde şehir merkezlerinde de konut üretimi yapmayı düşündüklerini belirten Ervardar, ancak yüksek maliyetler nedeniyle talep yaratmakta zorluk çekebileceklerini vurguladı. İstanbul'un kentsel dönüşüme çok ihtiyacı olduğunu belirten Ervardar, "Bugün Etiler ve Ortaköy semtlerinde bile gecekondular var. Gecekondu ve çarpık yapılaşmanın yıkılarak arsa üretimi yapılması lazım" dedi.

İnsanlar faize değil, işine güvenmiyor
Ev satın almak için bankaların mortgage faiz oranlarının çok uygun olduğunu dile getiren Ervardar, Merkez Bankası'nın konut kredilerindeki faizleri aşağı çektiğini hatırlatarak, "Krizin ilk aylarında faiz oranları çok yüksekti. Ancak şu anda çok uygun. Ev satın almak isteyenlerin endişeleri genellikle faizle ilgili değil kendi işleriyle ilgili. İnsanlar parasını harcamayıp kenara koymayı tercih ediyor. Ancak bugün faize biraz fazla para ödense bile, ev ucuza geldiği için fiyatlar artışa geçtiği zaman faize ödenen para bile az kalacak. Parası olanlar için şu dönem çok daha büyük avantaj" değerlendirmesinde bulundu.

Referans

Geri Dön