19 / 04 / 2024

Yüzde 300'e varan zamlar velileri şoke etti

Yüzde 300'e varan zamlar velileri şoke etti

Okula dönüş bu yıl veliler için sancılı bir sürecin başlangıcı olacak. Okul kıyafeti, çantası, eşofmanı ayakkabısı derken adeta uçuşa geçen fiyatlarla epey zorlanacak veliler şimdiden okul çantasını doldurmanın zorluğunu yaşamaya başladı.



Yüzde 300 e varan zamlar velileri şoke etti

Sadece deftere 320 TL ödenecek

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; kalem, silgi, boya gibi kırtasiye ürünlerinde yüzde 100'ü aşan oranlarda fiyat artışları var.  Defter gibi temel ürünlerde yüzde 300'ü bulan fiyat artışları özellikle birden fazla öğrenci okutan ailelerin harcamalarında etkili olacak. Habere göre her bir öğrenci için en az 7-8 defter ihtiyacı olan ve iki öğrenci okutan ailelrin sadece deftere 320 TL ödemesi gerekecek.

Market katologlarından derlenen habere göre kalem ve sulu boya gibi ürünlerin fiyat artışları da yüzde 100'ün üzerinde. Habere göre 1 TL olan kurşun kalen 2.5 TL'ye, 4'lü kırmızı kalem setinin fiyatı 5 TL'den 10TL'ye, 12'li sulu boyanın fiyatı ise 19.90 TL'den 29.99 TL'ye yükselmiş durumda.

TL'nin değer kaybı ve yüksek enflasyonun fırlattığı fiyatlar özellikle ithal ürünlerde daha da öne çıkıyor. Örneğin geçen yıl eylül ayında ithal 3'lü yapıştırıcının 19 TL olan fiyatı bu yıl 46 TL'ye yükselmiş durumda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön