20 / 04 / 2024

Zafer çağlayan: Mersin'i sil baştan inşaa edeceğiz!

Zafer çağlayan: Mersin'i sil baştan inşaa edeceğiz!

Ekonomi Bakanı Zafer çağlayan, Mersin'i sil baştan yeniden inşa edeceklerini, 4 yıl sonra gelenlerin kenti tanıyamayacağını söyledi. çağlayan, Başbakan Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Mersin'e dört yılda 8 milyar TL'ye yakın yatırım yapılacağını beli



Ekonomi Bakanı Zafer çağlayan, Mersin'i sil baştan yeniden inşa edeceklerini, 4 yıl sonra gelenlerin kenti tanıyamayacağını ifade etti. çağlayan, İskele Marina Restoranda, gazetecilerle yaptığı toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Mersin'e önümüzdeki dört yılda 8 milyar TL'ye yakın yatırım yapılacağını söyledi.

Yapılacak yatırımlarla kentteki en önemli sorun olan işsizliğe büyük oranda çözüm bulunacağını, başta 2013 Akdeniz Oyunları olmak üzere çukurova Havaalanı, Tarsus Kazanlı Sahil şžeridi Projesi gibi önemli projelerin kentin çehresini değiştireceğini anlatan çağlayan, şunları kaydetti:

''Seçimlerden önce söylediğimiz tüm projeleri bir bir hayata geçireceğiz. Özellikle Akdeniz Oyunları öncesinde spor alanında önemli projeler hayata geçireceğiz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla temeller atacak, yapımı biten tesisleri hizmete açacağız. Mersin'i sil baştan yeniden inşa edeceğiz. 4 yıl sonra Mersin'e gelenler kenti tanıyamayacak. İşte tüm bunları birlik ve beraberlik içinde hareket ederek gerçekleştireceğiz.''

Mersin'de ayrıca bin 100 yataklı Türkiye'nin altıncı büyük hastanesinin temelinin atılacağına işaret eden çağlayan, kentin her alanda atılım gerçekleştireceğini kaydetti.

AA


Geri Dön